Байден пригрозив Ізраїлю на тлі вторгнення у Рафах

Вашингтон не надаватиме зброю для операції на півдні Сектора Гази, якщо Ізраїль почне повномасштабний наступ на місто Рафах.

Про це заявив президент Сполучених Штатів Джо Байден. Він визнав, що внаслідок використання Ізраїлем американської зброї у Секторі Гази вже загинули цивільні, пише CNN.

“Я чітко дав зрозуміти, що якщо вони увійдуть в Рафах – а вони ще не увійшли в Рафах – якщо вони увійдуть в Рафах, я не постачатиму зброю, яка історично використовувалася для операцій в містах”, – сказав Байден.

Водночас президент США пояснив, що Ізраїль і надалі отримуватиме зброю для оборонних цілей, зокрема для системи протиповітряної оборони Залізний купол.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міністр оборони Ізраїлю сказав, скільки триватиме операція в Рафасі

Рафах – місто в південній частині Сектору Гази на кордоні з Єгиптом. Ізраїль називає його останньою твердинею ХАМАСу. Наразі там перебуває понад 1 млн цивільних, здебільшого біженці з північної та центральної частин Гази, які залишили свої домівки під час операції ЦАХАЛ протягом минулих місяців.

Через велику кількість цивільних США та деякі інші країни побоюються, що можливий наступ Ізраїлю спричинить велику кількість жертв серед мирного населення.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу боїться видачі Міжнародним кримінальним судом у Гаазі ордера на його арешт.

Він звернувся до президента США Джо Байдена із проханням запобігти видачі МКС ордера на арешт високопосадовців ізраїльських чиновників.

Read Previous

Спікера Палати представників США Джонсона хотіли відправити у відставку – результати голосування

Read Next

🔥Соловйова ПОРВАЛО через Україну, аж піна з рота. Солдат “СВО” РОЗНІС Путіна і ШОКУВАВ зізнанням

Most Popular