Ворог прорвав українську оборону на одній з ділянок Лиманського напрямку – DeepState

Російські окупанти прорвали оборону ЗСУ в районі села Веселе на Лиманському напрямку.

Загарбникам вдалося прорвати позиції одного з українських підрозділів, який за тривалий час оборони вичерпав свої ресурси. Про це повідомляє DeepState.

“Та й в цілому бригада, яка стоїть в тому районі вже більше ніж рік без ротацій, тримається на межі сил”, – зазначають аналітики.

Загарбники тим часом нарощують на цій ділянці своє наступальне угруповання. За даними аналітиків, ворог сконцентрував тут підрозділи повітряно-десантної дивізії й останнім часом активно наступає саме в районі Веселого. Окупанти рухаються вздовж залізниці східніше від села.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Понад 1,3 тис. окупантів і море техніки: оновили втрати РФ в Україні

Ворог також намагається прорвати позиції Сил оборони на всіх ділянках Лиманського напрямку від Роздолівки до Білогорівки. Фіксуються спроби штурмів в районах Білогорівки, Золотарівки та Верхньокам’янки.

У DeepState вважають, що росіяни намагаються прорватися до міста Сіверськ, щоб зрізати Сіверський виступ та зайти в тил Силам оборони в Серебрянському лісництві.

“Основною силою противника є піхота, якою вони буквально закидають позиції українських військових. Бої в цьому районі дуже динамічні, позиції переходять з рук в рук, а московити не втрачають можливості кожне тимчасове зайняття позиції подати медійно як “великий” прорив”, – йдеться у повідомленні.

За словами аналітиків, цей район є “непублічним”, тому інформацію уточнювати досить складно.

“На жаль, ситуація є важкою і має тенденцію до погіршення через великий тиск з боку ворога”, – додали в DeepState.

Протягом минулої доби на фронті відбулося 146 бойових зіткнень, повідомив уранці 9 травня Генеральний штаб Збройних сил України.

Зокрема, на Лиманському напрямку Силами оборони відбито 11 атак в районах Макіївки, Невського, Новолюбівки, Твердохлібового та Серебрянського лісництва на Луганщині.

Read Previous

Президент Чехії зробив потужну заяву про допомогу Україні

Read Next

Понад 1,3 тис. окупантів і море техніки: оновили втрати РФ в Україні

Most Popular