Сі Цзіньпін прибув до Угорщини. Говоритиме з Орбаном про Україну

Лідер КНР Сі Цзіньпін прибув до Угорщини в межах європейського турне.

В аеропорту його зустрів угорський прем’єр Віктор Орбан з дружиною. Про це повідомляє CGTN.

Це перший державний візит Сі до Угорщини. Він проходить у 75-ту річницю встановлення дипломатичних відносин між двома країнами.

Депутат угорського парламенту Гергей Гуляш заявив, що Орбан хоче посилити економічні зв’язки з Китаєм. Зокрема, розширити участь Угорщини в ініціативі Сі “Один пояс, один шлях”. У планах також – модернізація залізниць й фінансування нового нафтопроводу, що з’єднує Угорщину із Сербією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сербська розтяжка. У Белграді Сі запропонував “єдину долю”

Разом з тим на порядку денному переговорів будуть питання війни РФ проти України, та інфраструктурні проекти, пише Reuters.

Аналітики зазначають, що китайський лідер в Угорщині може розраховувати на теплий прийом. Адже ця країна є важливим партнером у торгівлі та інвестиціях, на відміну від інших країн ЄС.

Напередодні Сі Цзіньпін написав в проурядовій щоденній газеті Magyar Nemzet, що “розвинув глибоку дружбу” з угорськими політиками, і Угорщина була “мішенню номер один у центрально-східноєвропейському регіоні для китайських інвестицій”.

Китай обіцяє утримуватися від продажу Росії зброї. Також КНР буде контролювати експорт товарів подвійного призначення, заявив президент Франції Емманюель Макрон після переговорів віч-на-віч з головою КНР Сі Цзіньпіном.

КНР підтримає мирну конференцію, яка буде визнана Україною і Росією. Конференція має об’єднати всі сторони, а війна має закінчитися шляхом переговорів, заявив лідер КНР Сі Цзіньпін у Парижі.

Read Previous

РФ з самого ранку атакувала Нікополь – є жертви

Read Next

🔥Погляньте! СЕРЦЕ В НЕБІ після збиття БпЛА “Shahed” #shorts

Most Popular