Чи може Польща закрити частину українського неба – у Повітряних силах пояснили

Перші припущення про те, чи може Польща закрити частину українського неба, з’явилися після того, як російська ракета залетіла в польський повітряний простір.

Тоді ж почались розмови про те, що Польща могла б закрити хоча б частину заходу України своїми системами ППО. Про це в інтерв’ю NV розповів речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш.

За його словами, це б дозволило Україні перемістити установки та дефіцитні ракети, які постійно потребують поповнення, на інші об’єкти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Глава МЗС Польщі заінтригував заявою про відправку військ в Україну

“У нас в Україні безліч важливих об’єктів і велика територія – її не покрити лише наземними установками. Жодна велика країна світу не може собі дозволити перекрити весь повітряний простір за рахунок наземних станцій ППО. Тому дуже часто використовують інші складові, літаки – багатоцільові винищувачі F-16, F-22, F-35 – і також флот, в кого він є”, – сказав Євлаш.

Як приклад гарної спільної роботи ППО різних країн він назвав відбиття атаки Ірану на Ізраїль.

“Ми бачили багато відео, як, використовуючи зокрема наш досвід боротьби з “шахедами”, вони легко можуть з ними справлятися”, – додав Євлаш.

Під час масованих ракетних ударів РФ по Україні Польща часто піднімає в небо свою авіацію.

У Повітряних силах ЗСУ вважають, що з технічної точки зору Польща може закрити небо над західними областями України з допомогою своїх установок Patriot. Однак, для цього потрібна політична воля.

Read Previous

Дивний вихід судна: розповіли про дії РФ під час обстрілу

Read Next

Вчені б’ють на сполох – насувається кліматична катастрофа

Most Popular