Чому підкову вішають в квартирі та будинку по-різному

Українці з давніх-давен вірили в силу оберегу.

Вони вважали, що своє помешкання необхідно оберігати від негоди, злого духу, недоброго ока. Один з таких оберегів – підкова. Gazeta.ua розповість, як і де правильно вішати підкову в оселі.

Історія і вірування

Підкова була на гербах багатьох гетьманів та кошових отаманів війська Запоріжського: Петра Сагайдачного, Івана Богуна, Івана Сірка та інших.

Якщо комусь із селян вдавалося випадково знайти залізний предмет – це була найбільша цінність в будинку і дійсно символ удачі. З давніх часів вважалося, що знайдена підкова має велику магічну силу і здатна принести своєму господареві не тільки успіх у справах і щастя в любові, але і допоможе зберегти здоров’я, буде захищати його будинок від непрошених і небажаних гостей, від злих помислів людей, що приходять в будинок.

Із знайденої підкови робився ніж або кілька цвяхів, які можна було вигідно продати. Але була вона наділена магічними особливостями з інших причин. Насамперед, підкову створював коваль, який вважався не тільки майстром по обробці металів, а й справжнім відуном і чаклуном. Нерідко кузня вважалася своєрідним святилищем, де вшановувався бог-коваль Сварог. Кожна річ, викута ковалем, вважалася магічною, що приносить щастя. Сам метал з давніх часів має глибокий містико-магічний аспект, йому приписувалося небесне походження, бо він приходить з вогню, з допомогою металічних предметів впливали на погодні явища (мольфарство), керували невидимими силами. Вірили, що залізо з якого робляться підкови здатне захищати від злих чар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які обереги треба мати вдома, щоб привернути щастя та добробут

Іржаве залізо притягує до себе хвороби, тому іржу з підкови не видаляли. Всі хвороби, що проходять повз житла, притягувалися до підкови і не наздоганяли домочадців.

Підкова здатна захистити господарів будинку від зла, а також забезпечити їм матеріальний добробут. Навіть існувало повір’я, що злий дух ходить кругами, але дійшовши до того місця, де підкова розірвана, він змушений повертати назад. Тому в давнину підкову вішали не тільки над вхідними дверима, а й над усіма можливими місцями проникнення злого духа – вікна, піч, камін.

Щоб підкова виконувала покладені на неї функції, її слід правильно розмістити. Тоді ваше матеріальне становище точно покращиться, переконують езотерики.

Як правильно кріпити підкову в будинку

Підкови кріпляться ріжками верх. Так вона залучатиме благополуччя та захищатиме мешканців від хвороб та неприємностей.

В квартирі

Якщо ви живете у квартирі, то підкову краще розмістити усередині. Для цього підходить узголів’я ліжка у спальні, місце над каміном у вітальні чи дитяча кімната.

У своєму будинку

Якщо ж мета розмістити підкову в приватному будинку, повісьте її над вхідними дверима (зовні).

Амулет, розташований в тому місці захистить вас від нещасть. У цьому випадку прибивати підкову езотерики радять кінцями вниз. Таким чином ви захиститеся від негативної енергії та втрат, а також не допустите у хату біду. Крім того, підкова над дверима привабить гроші.

Як підготувати підкову

Перед тим, як використовувати підкову у своїх цілях, очистіть її від негативу, ретельно промивши в солоній воді.

Прикріплюйте підкову тільки на один цвях, і робити це повинні обидва господарі будинку.

Не забувайте, що для досягнення матеріального благополуччя потрібно докладати зусиль, а підкова стане вашим надійним помічником у цій справі.

Деякі рослини мають негативну енергетику і можуть відлякувати чоловіків.

Якщо ви самотня жінка і хочете привабити чоловіка у своє життя, краще утриматися від вирощування цих рослин у вашому домі.

Read Previous

Як обрати адвоката у Вінниці: Олександр Малик

Read Next

Міненерго повідомило про проблеми в енергосистемі

Most Popular