Знову заморозки: українців засмутили прогнозом до кінця тижня

Найближчої ночі на сході, півночі та в центрі України місцями ймовірні заморозки.

Особливого тепла, тим паче, спеки в Україні найближчим часом не передбачається, повідомила синоптикиня Наталка Діденко в Facebook.

“Так, помірно, так, комфортно, вдень десь в межах +13…19 градусів, часом десь вискочать градуси за межі +20, але атмосфера швиденько зажене градуси назад, у теперішні межі. Звичайно, південна частина та Закарпаття традиційно будуть теплішими, проте переважно все ж очікується свіжа погода”, – написала вона.

10 травня максимальна температура повітря в Україні становитиме +14…18°С, у південній частині та на Закарпатті +19…21°С.

Дощі в п’ятницю все ще відганятиме антициклон північно-західного походження, тому буде малохмарно і сонячно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені б’ють на сполох – насувається кліматична катастрофа

Хіба що “хвіст” атмосферного фронту зумовить місцями невеликий дощ на Сумщині, Чернігівщині та в другій половині дня збільшиться хмарність на Київщині.

У Києві 10 травня істотних опадів не передбачається, після обіду в столиці побільшає на небі хмар. Вночі прогнозують +3…5°С, завтра вдень повітря прогріється до +17°С.

У суботу невеликі дощі місцями пройдуть на заході, у центральних областях та на сході, а на Провідну неділю опадів в Україні не передбачається.

“Зараз не знаєш, як одягнутися – вранці, ввечері, у затінку холоднувато, а на сонці одразу стає дуже тепло. Одягайте щось на ґудзиках чи на “блискавці”, щоб легко можна було зняти. І краще з довгим рукавом – щоб легше було зав’язати на поясниці чи зробити з рукавів імпровізований шалик. Якщо хто садить квіти на могилах померлих рідних, раджу садити бегонію – гарна, різні кольори й листя, з лискучою красивою поверхнею, невибаглива, терпляча, навіть у тривалу спеку квітне довго, не всихає”, – додала Діденко.

Пилові бурі почали накривати ті регіони, де раніше про них практично не знали. Такі бурі стають усе частішими і ситуація лише погіршуватиметься із часом, пише The Telegraph.

Read Previous

Куряче філе з моцареллою на листовому тісті: фудблогерка показала, як готувати ситний перекус

Read Next

Що буде з Мінінфраструктури після звільнення Кубракова – у Раді пояснили

Most Popular