Росіяни збільшили війська. Україні потрібна вчасна і міцна зброя, щоб їх зупинити – Зеленський

Україна потребує подальшої вчасної оборонної підтримки.

Про це сказав президент України Володимир Зеленський під час спільної з президенткою Європейського парламенту Робертою Метсолою заяви для ЗМІ 9 травня у Києві, повідомив УНІАН.

“І саме такої (оборонної підтримки. – Gazeta.ua), яка здатна зірвати російський план реваншу на цей рік, план їхнього наступу”, – заявив Зеленський.

“Чи можна його (Володимира Путіна. – Gazeta.ua) зупинити? Треба зупинити, бо піде далі. Як можна це зробити? На полі бою цього замало, у РФ велика територія, їм не шкода людей. Стосовно політичного напрямку. Безумовно, як тільки вийде побороти Путіна політично, я вважаю, що ми зменшимо втрати українців на полі бою. І я вважаю, що саме два тиски повинно бути. Політичний тиск – дипломатичний. Це не тільки санкції, це і саміт миру”, – сказав президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЄС погодили передачу Україні заморожених російських активів

“Там зараз у них (російських окупаційних військ. – Gazeta.ua) ініціатива. Це не секрет. Нам потрібно їх зупинити і забрати ініціативу у свої руки. Це можна зробити тільки, коли в руках є щось міцне. Як тільки поставки зброї дійдуть, ми зупинимо їхню ініціативу на сході держави. Безумовно, користуючись цим моментом вони збільшили свої війська на півночі, на сході нашої держави. Всюди. Харківський регіон, Сумський регіон. Вони всюди щось збільшують”, – заявив Зеленський.

Доповнюється.

Read Previous

🔴ОТОЧЕНО і ЗАБЛОКОВАНО! У Красногорівці окупантам влаштували ПЕКЛО. Сили оборони В УДАРІ

Read Next

Штори – безпека та краса ваших вікон

Most Popular