Велика Британія закликає НАТО збільшити витрати на оборону

Велика Британія закликає союзників з НАТО встановити нові орієнтири витрат на оборону в розмірі 2,5% ВВП.

Про це у четвер, виступаючи в Національному центрі кібербезпеки країни, заявив міністр закордонних справ Девід Кемерон, повідомляє Politico.

За його словами, деякі європейські союзники “не бажають інвестувати в оборону навіть тоді, коли на нашому континенті йде війна”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Туск заявив, що в Україні вже є військові фахівці НАТО

“Нині світ більш небезпечний, більш нестабільний, більш конфронтаційний, ніж більшість із нас коли-небудь знали. Потрібно визнати цей факт і діяти відповідно – не через рік чи два, не через кілька місяців, а вже зараз”, – зазначив Кемерон.

За його словами, Велика Британія пообіцяла досягти показника 2,5% до 2030 року.

При цьому Кемерон зазначив, що “безпека, безумовно, буде в бюлетені для голосування” під час загальних виборів у Великій Британії, які очікуються цієї осені.

Нинішні орієнтири витрат на оборону в країнах НАТО становлять 2% ВВП.

Північноатлантичний альянс не збирається розміщувати свої війська на території України, але продовжить допомагати Києву зброєю для захисту від російської агресії. Про це сказав генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг.

Він визнав, що російські загарбники досягли певного успіху через затримки з постачанням зброї зі США та Європи до України.

Read Previous

Ізраїль завдав удару по місту Рафах. Повідомляють про загиблих бойовиків та цивільних

Read Next

Ворог випустив по Україні дві ракети та 10 дронів – Повітряні сили

Most Popular