В Іспанії розпочали процедуру остаточного скасування кориди

В Іспанії розпочали процедуру остаточного скасування кориди. Цього року національну премію з неї не вручатимуть.

Корида стає все менш популярною серед іспанців, пише El País. У період з 2021 до 2022 року шоу чи свято кориди відвідало лише 1,9% іспанців.

“Міністерство культури Іспанії скасувало цьогорічну нагороду переможцю кориди та розпочало процедуру її остаточного анулювання. ЇЇ запровадили 2013 року, тоді вона складала 30 тис.”, – йдеться у повідомленні.

Міністерство культури Іспанії не вибрало жодного представника кориди для вручення медалі “За заслуги в образотворчому мистецтві”. Це рішення викликало критику з боку представників кориди та правих партій.

Міністр культури Ернест Уртасун неодноразово висловлював позицію проти туристичних забав, заснованих на жорстокому поводженні з тваринами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Венеція запровадила платний в’їзд для туристів

“Ми розуміємо, що національні нагороди призначені для того, щоб допомогти подолати проблеми у культурних секторах, і вони мають велику соціальну підтримку. Але ми вважаємо, що в ці часи турбота про добробут тварин у суспільстві зростає”, – пояснюють анонімні міністерські джерела.

Рішення влади викликало супротив тих, хто займається коридою.

Президент Фонду Торо де Лідія (FTL) Віторіно Мартіна заявив, що Уртасун не виконує зобов’язань, які має на державній посаді і застосовує дискримінаційний спосіб проти кориди з ідеологічних міркувань. За його словами, фонд розгляне можливість вжиття заходів проти присудження винагороди переможцям кориди 2024 року.

“Якщо йому не подобаються бики, це гідно поваги, але він тут не для того, щоб робити те, що йому подобається”, – наголосив Мартіна.

У 2016 році тисячі людей вийшли на мітинг у Мадриді, вимагаючи заборони кориди. Того ж року в Іспанії уперше з 1985 року матадор був убитий биком під час виступу.

У Колумбії під час фестивалю кориди, який має назву корралеха, обвалилася трибуна з глядачами. Щонайменше чотири людини загинули і понад 300 отримали поранення.

2022 року рейтинг використання тварин у шоу кориди серед іспанців становив 1,9. Кількість боїв биків в Іспанії впала з 3651 у 2007 році до 1546 у 2022 році. У деяких регіонах, таких як Канарські острови чи Каталонія, бої биків не проводяться.

Read Previous

Росія поспіхом прибрала всі ракетоносії з Чорного моря

Read Next

Нічний удар РФ по Харкову: наслідки показали на фото

Most Popular