В уряді зробили заяву щодо легітимності Зеленського після 21 травня

Президент України Володимир Зеленський не втратить своєї легітимності після того, як 21 травня закінчиться його п’ятирічний термін перебування на посаді.

Повноваження президента триватимуть до обрання наступного глави держави. Про це в інтерв’ю BBC News Україна сказав міністр юстиції Денис Малюська.

“Повноваження президента тривають до обрання наступного. Але чимало норм Конституції сформульовано таким чином, що той, хто хоче знайти до чого придертися чи на чомусь побудувати якусь теорію змови то він це знайде. Тому варто очікувати багато шуму і крику, особливо базуючись на тому, що автори-розробники Конституції мало вірили в реалістичність повномасштабної війни за участю України й тому досить незграбно повелись стосовно відповідних норм, які прописані в Конституції”, – зазначив Малюська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Монархія, президентська анархія чи правова легітимність Зеленського?

Він також вважає, що нині не на часі звертатись до Конституційного Суду за роз’ясненням.

“Таке звернення означає, що питання є і є сумніви, вони обґрунтовані, і нам треба цілий авторитет Конституційного Суду, який би цю ситуацію врегулював. Враховуючи комунікаційну і безпекову ситуацію в країні, офіційно і публічно ставити під сумнів легітимність президента було б величезною помилкою. Тому я думаю, що зараз немає сенсу звертатися до Конституційного Суду. Колись, десь – можливо було б, але знову ж таки – не на даному етапі”, – наголосив Малюська.

Він наголосив, що всі укази та документи, підписані президентом, є абсолютно чинними.

“Жоден президент ніколи не працював день в день, як це визначає Конституція. Це стосується і парламенту так само. Дискусії конституціоналістів були, але, знову ж таки, врешті-решт, ця норма про строк повноважень вона напряму ніколи не застосовувалась. Це лише як певний орієнтир, який слід тлумачити і застосовувати в прив’язці до норм, які визначають дату виборів”, – додав Малюська.

Разом з тим, за його словами, в Конституції є багато норм, які потрібно було б змінювати і вдосконалювати.

Картки президента Володимира Зеленського та п’ятого президента Петра Порошенка прибрали з сервісу розшуку на сайті Міністерства внутрішніх справ Росії. Їх виявили там 4 травня російські пропагандисти.

Раніше Росія оголосила президента України Володимира Зеленського в розшук. Відповідне повідомлення з’явилося на сайті МВС Росії.

Read Previous

Пустеля, розкішні сукні та кінь: наречена Роналду знялась для глянцю

Read Next

Пітер Джексон зніме новий фільм у серії “Володаря перснів”

Most Popular