Російська армія захопила чотири прикордонні селища на Харківщині – журналіст

Під час наступу на півночі Харківської області у п’ятницю, 10 травня, армія РФ захопила чотири прикордонні селища.

Йдеться про Стрілече, Красне, Пильне та Борисівку. Про це повідомив журналіст Юрій Бутусов у Facebook.

За його словами, на інших ділянках російські атаки відбиті. Крім того, незначне просування окупантів також зафіксовано в районі Вовчанська.

“Найбільший захоплений населений пункт – Стрілече. Цей район під кордоном за виключенням Стрілече був фактично сірою зоною, і як виявилось лінія оборони там не була розгорнута, і тому противнику вдалось без особливих перешкод створити плацдарм шириною до 10 км та глибиною до 5 км на території України”, – повідомив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти хочуть відтіснити Сили оборони на 10 км від кордону на Півночі – карта

Загальна площа захопленої території понад 30 квадратних кілометрів. Це приблизно до 40 км від Харкова,

Як зазначає Бутусов, подальший наступ армії РФ призупинено, завдяки розгортанню ЗСУ та нанесенню вогневого ураження по росіянах.

Журналіст зазначив, що дії росіян не стали раптовими для українського командування, водночас він не розуміє, чому ворогу вдалось так швидко силами піхоти захопити таку значну територію.

“Звичайно, сили там не рівні, наші тактичні резерви у нас діють з глибини, бо ворог має перевагу у кількості розвідувальних дронів та засобів ураження – авіації та артилерії. Але про наступ говорили багато місяців і підготуватись, щоб піхота не йшла маршем було достатньо часу”, – зазначає журналіст.

Російські окупанти здійснили спробу штурму на Вовчанському напрямку о 5 ранку 10 травня, повідомляло Міноборони України. У Харківську область спрямували резервні підрозділи Сил оборони, наразі “тривають бої різної інтенсивності”, ЗСУ утримують позиції, розповіли у міністерстві.

До цього глава Харківської ОВА Олег Синєгубов підтвердив посилення обстрілів Вовчанська та роботу російських ДРГ. Проте, за його словами, угрупування противника не становить загрози для Харкова.

Аналітики DeepState також повідомили, що в районі Харківщини почалася активізація з боку ворога. РФ пробує заходити та закріплятися в ряді населених пунктів вздовж кордону

Read Previous

Коли в Україну прибудуть F-16 – ЗМІ назвали терміни

Read Next

“Смертельна позиція” – українська команда прокоментувала порядковий номер виступу на Євробаченні

Most Popular