Стало відомо, скільки українських чоловіків незаконно перетнули кордон з Румунією з початку 2022 року

З початку повномасштабного вторгнення близько 11 000 українських чоловіків незаконно перетнули кордон з Румунією, намагаючись уникнути мобілізації.

Зазвичай українські чоловіки віком від 18 до 60 років просять захисту в румунських органів влади, стверджуючи, що не хочуть йти на війну. Про це повідомляє румунська служба “Радіо Свобода” з посиланням на дані прикордонної поліції країни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ДПСУ повідомили, скільки чоловіків щоденно намагаються перетнути кордон за підробними документами

Начальник прикордонної поліції Флорін Коман також повідомив, що 19 чоловіків загинули, намагаючись перетнути кордон: 11 потонули в річці Тиса, а решта загинули під час спроби перетнути Карпати без належного спорядження, зокрема взимку.

Коман додав, що з січня до квітня 2024 року було зафіксовано 1218 випадків нелегального перетину державного кордону з України до Румунії, у яких, за його словами, були залучені 2373 українці.

Із початку повномасштабної війни у річці Тиса на Закарпатті виявили тіла 28 чоловіків.

Це переважно ті, хто намагався у незаконний спосіб перетнути державний кордон. Про це в ефірі національного телемарафону розповів речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко.

Він наголошує, що Тиса – доволі підступна річка. Вона має стрімку течію, там є і коріння дерев, і місця, куди може затягувати течія.

Read Previous

Лише генії можуть розгадати цифрову головоломку із прихованим числом 71

Read Next

Мішустіна перепризначили прем’єром Росії

Most Popular