Трьох бойовиків заочно засудили до ув’язнення

За матеріалами контррозвідки Служби безпеки України трьох бойовиків заочно засудили до дев’яти, 10 та 11 років позбавлення волі.

Вони впродовж 2014-2018 років протидіяли українській армії, керували діями терористів, інструктували їх і вербували новобранців, повідомляє СБУ.

Один із засуджених – мешканець Черкащини, тривалий час проживав на території Росії. На початку війни приєднався до терористичного угруповання “Призрак”. Був там снайпером, вів прицільний вогонь у бійців ЗСУ. Також був кулеметником та інструктором тактики бойових дій.

Інший бойовик з 2015-го командував батальйоном “4-ї окремої мотострілецької бригади 2-го армійського корпусу” так званої народної міліції ЛНР. Керував найманцями й вербував нових людей.

Встановили особу водія-навідника ворожого танкового батальйону. Він із 2018 року брав участь у боях в районі Донецької та Луганської областей. Найманець обстрілював позиції українських військових і брав участь у захопленні міста Дебальцева й прилеглих до нього сіл.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Одного з ватажків банди “Восток” засудили до 10 років

Зараз двоє засуджених переховуються від правосуддя на тимчасово непідконтрольній українській владі території. Третій перебуває в Росії. Злочинців оголосили в розшук.

Шевченківський районний суд Чернівців заочно засудив до 10 років позбавлення волі учасника терористичної організації ДНР. Ідеться про уродженця Донецька. Він у липні 2014 року добровільно приєднався до незаконного збройного формування “Макіївський міський відділ Міністерства державної безпеки ДНР”.

Read Previous

Чи залишиться житло колишній артиста: дружина Павліка розкрила, чим завершився конфлікт

Read Next

США зажадали від Росії пояснень через нові військові навчання біля України

Most Popular