Підприємцям “прилітатимуть” штрафи за бурулі й сніг

У Києві штрафуватимуть підприємців, які своєчасно не прибиратимуть сніг і кригу біля своїх закладів. Сума штрафу – до 1700 грн.

Про це повідомив директор Департаменту міського благоустрою КМДА Тимур Ткаченко.

“Найближчими днями збережеться морозна погода, тому можливе утворення бурульок на дахах. Дав завдання інспекції уважно контролювати прибирання криги, тому що це може бути травматично для перехожих. Якщо не буде сигнальної стрічки, що захищає небезпечну ділянку, передбачений штраф. Для підприємців – до 1700 гривень”, – наголосив Ткаченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Курсування транспорту під загрозою: на Україну насувається негода

Зазначив, що інспектори благоустрою вранці 11 січня внесли майже 500 приписів і склали 80 адміністративних протоколів за неякісне очищення від снігу та ожеледі.

“Інспектори благоустрою, яких у столиці працює приблизно 120, щодня посилено контролюють стан прибирання вулиць. З 8:00 інспектори благоустрою внесли 500 приписів і склали 80 адмінпротоколів за несвоєчасне очищення міста від наслідків опадів”, – заявив Ткаченко.

Додав, що особлива увага інспекторів прикута до прибирання об’єктів соціальної інфраструктури: зупинок громадського транспорту, виходів із метро, шкіл і садів, закладів харчування і торгівлі.

У січні торік жертвами падіння буруль у Києві стали дві людини.

Щоб уберегтися від буруль, необхідно звертати увагу на дахи будинків, під ними найчастіше й ховаються ці підступні льодові утворення. За наявності бурульок варто обирати безпечний обхідний маршрут. Не паркувати авто під дахами будинків. Інформувати дітей про правила безпечної поведінки в разі падіння бурульок.

Read Previous

У Карпатах вдарив 20-градусний мороз

Read Next

Уряд вводить державне регулювання цін на гречку, борошно, цукор та молоко

Most Popular