Боррель попросив Китай скористатися своїм впливом на РФ з метою закінчення війни в Україні

Голова Євродипломатії Жозеп Боррель попросив Китай скористатися своїм впливом на Росію, щоб покласти край війні в Україні.

Боррель зустрівся із головою МЗС Китаю Ван Ї на полях регіонального форуму АСЕАН у Лаосі. Вони також обговорили відносини міє ЄС та Китаєм, йдеться у заяві Європейської служби зовнішніх справ.

Головний дипломат ЄС звернув увагу на те, що підтримка Китаєм загарбницької війни Росії проти України “негативно впливає на відносини між Євросоюзом та Китаєм”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Китай здається чи Китаю вдається? Останні корективи “мирних планів” для України

“Він висловив занепокоєння тим, що експорт Китаєм великої кількості товарів та елементів подвійного призначення надає Росії підтримку в нарощуванні виробництва її військового обладнання”, – йдеться у повідомленні.

Боррель попросив Китай підтримати мирний процес в Україні та зауважив, що спільна заява Китаю з Бразилією від травня 2024 року не є рухом у цьому напрямку.

23 липня міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба прибув до Китаю на запрошення китайського колеги Ван Ї.

Головною темою обговорень стане пошук шляхів припинення російської агресії і можливої ролі Китаю у досягненні сталого і справедливого миру, повідомило МЗС України.

Read Previous

Вчені зробили незвичайне відкриття у давньому поселенні

Read Next

Сонячні батареї і генератори скоро подешевшають: президент підписав важливий закон

Most Popular