Москва побоюється перемоги Гарріс на виборах у США – ЗМІ

Для представників російських еліт РФ, які стежать за відносинами між Москвою та Заходом, раптові зміни у політиці США стали ударом.

Відмова президента США Джо Байдена від участі у виборах на користь віцепрезидентки Камали Гарріс перевернула хід передвиборчих перегонів. Про це пише The Washington Post.

У Кремлі вважали, що кандидат у президенти США від республіканців Дональд Трамп міг перемогти, якби Байден залишався у перегонах. Це створило б “вікно можливостей” для врегулювання війни в Україні на умовах Росії.

“Якщо Камала Гарріс переможе на виборах, це стане величезним розчаруванням для Кремля”, – заявила Тетяна Станова, засновниця російської політичної консалтингової компанії R.Politik, яка зараз базується у Франції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Із неї вийде фантастична президентка” – Обама підтримав Камалу Гарріс

За її словами, у разі приходу Гарріс “усі вікна зачиняться наглухо”.

Водночас позиція Трампа, його захоплення авторитарними правителями на кшталт російського диктатора Володимира Путіна, а також нападки на ЄС та НАТО стали для Росії подарунком. Дикі хвастощі Трампа про те, що він може закінчити війну в Україні за один день, передбачали, що він може змусити Київ здати свою територію.

Видання зазначає, що хоч Байден і направив Україні безпрецедентну військову та фінансову допомогу, проте зовнішньополітичні діячі РФ розглядають його як передбачуваного гравця. Політика, який не ризикне піти на ескалацію прямих військових дій з Росією і який розуміє та поважає, що РФ має великий ядерний арсенал.

Водночас Гарріс значною мірою невідома росіянам і розглядається з тривогою.

Видання додає, що відмова Байдена від участі у виборах була стала вже другим неприємним сюрпризом для Росії в західній політиці. Йдеться про поразку на виборах до французького парламенту крайньоправої партії “Національне об’єднання”, яку Москва підтримувала як політичного союзника.

За результатами свіжого опитування, колишнього президента Дональда Трампа та віце-президентку Камалу Гарріс розділяє лише один відсоток.

Це свідчить про те, що ймовірний кандидат від Демократичної партії скорочує розрив із своїм суперником-республіканцем порівняно з президентом Байденом.

Read Previous

РФ намагається тиснути на всій лінії фронту – ISW

Read Next

В Румунії пояснили, чому не можуть збивати дрони над Україною

Most Popular