Дрони ГУР атакували три аеродроми в Росії та НПЗ – пошкоджено Ту-22М3

Дрони української розвідки атакували нафтопереробний завод та три військові аеродроми у Росії.

На аеродромі “Оленья” було пошкоджено бомбардувальник Ту-22М3. Про це повідомляє “РБК-Україна” з посиланням на джерела у спецслужбах.

За даними джерел, в ніч на 27 липня та вранці цього ж дня внаслідок операції ГУР були атаковані військові аеродроми у місті Енгельс Саратовської області, військовий аеродром “Дягілєво” в Рязанській області та аеродром “Оленья” в Мурманській області.

Також в результаті атаки дронів-камікадзе було уражено нафтопереробний завод в Рязані.

За словами очевидців, перші вибухи на території аеродрому “Дягілєво” пролунали близько 6:00 за місцевим часом. У соцмережах публікували кадри “прольотів” та диму, а також повідомляли про щонайменше три вибухи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російська ППО не змогла захистити “важливий військових об’єкт”: Генштаб підтвердив удар по аеродрому “Саки”

На цьому аеродромі дислокується 43 центр бойового застосування і перенавчання ворожого льотного складу. Тут, зокрема, базуються літаки Ту-95МС, Ту-22М3, Ту-134УБЛ та Іл-78, неподалік розташований авіаційний ремонтний завод.

Вибухи на аеродромі “Енгельс”, де розташована російська стратегічна авіація, пролунали близько 8:00. У місцевих пабліках зазначають, що російські сили ППО безуспішно намагалися збити безпілотники.

Як зазначають джерела, внаслідок влучання по аеродрому “Оленья” попередньо зафіксовано пошкодження дальнього надзвукового бомбардувальника-ракетоносця ТУ-22М3. Цей аеродром розташований від українського кордону на відстані близько 1800 кілометрів.

Результати влучань БПЛА по інших ворожих військових обʼєктах наразі уточнюються.

Вночі 27 липня росіяни поскаржилися на атаку дронів на Брянську і Курську області. Там лунали вибухи і нібито працювала ППО.

Міністерство війни РФ заявило, що загалом над територією Росії цієї ночі було “збито” 12 дронів: в Курській, Бєлгородській, Ростовській, Брянський та в Липецькій областях.

Крім того, вже зранку у Росії заявили про атаку на Рязанську область, там помітили дрони. У районі аеродрому “Дягілєво” пролунали вибухи, там фіксували дим.

Read Previous

Окупанти обстріляли центр Глухова Сумської області: є загиблі та багато поранених

Read Next

Поліція засіла в OnlyFans, а на Олімпіаді – вакханалія на столі – найкращі меми тижня

Most Popular