Чаус виступав в суді майже дві години і згадав Порошенка та підлеглих Зеленського

Обвинувачений в отриманні $150 тис. хабаря колишній суддя Дніпровського районного суду міста Києва Микола Чаус почав виступати із вступною промовою у Вищому антикорупційному суді.

Про це повідомив Центр протидії корупції.

Адвокати Чауса намагалися відтермінувати виступи і просили відкласти розгляд, щоб вони могли підготуватися до промови.

Колегія суддів Євген Крук, Олексій Кравчук та Інна Білоус порадилися і вирішили їм відмовити. Захист мав майже два місяці на підготовку промови.

Чаус виступав майже дві години і все одно не встиг зачитати усе, що приніс із собою. Продовження виступу відбудеться наступного засідання.

Екссуддя заявив, що справа проти нього – особиста помста директора Національного антикорупційного бюро Артема Ситника і щодо нього нібито сім разів вчиняли провокації, але він завжди відмовляв.

Також цитував старе інтерв’ю своєї дружини, у якому та говорила, що до вивезення чоловіка до Молдови у 2016 році нібито причетний його колишній адвокат Андрій Смирнов, який зараз працює заступником керівника Офісу президента.

Згадував прізвища колишнього заступника голови Дніпропетровської ОДА Геннадія Корбана, мера Дніпра Бориса Філатова, партію “Укроп”, п’ятого президента Петра Порошенка та його соратника, екснардепа Олександра Грановського, який курував питання судів в часи минулої влади.

Миколу Чауса викрили на хабарі детективи НАБУ у серпні 2016 року. Верховна Рада дозволила його заареш­тувати, проте Чаус втік з України. Був у міжнародному розшуку. Згодом його затримали в Молдові, але не видали Україні.

30 липня екссуддю знайшли у Вінницькій області. За даними ЗМІ, його спочатку затримала поліція. Після туди приїхали працівники СБУ, забрали колишнього суддю з собою і вивезли в невідомому напрямку.

3 серпня працівники НАБУ затримали Чауса під час візиту до лікарні “Феофанія”.

Наступного дня Вищий антикорупційний суд відправив екссуддю під цілодобовий домашній арешт. Чаус заявив, що його викрали з метою вбивства й він втік, пройшовши 50 км пішки. А потім добровільно здався СБУ.

Read Previous

Литва бросила вызов Китаю и победила, Теории заговора

Read Next

Чоловіча збірна України з футзалу стартує на Євро-2022

Most Popular