Тепер не 360 днів: в Україні скоротили термін дії Covid-сертифікатів

Кабмін скоротив термін дії Covid-сертифікату після двох доз вакцини з 365 до 270 днів.

Рішення ухвалили на засіданні уряду 19 січня.

“Сертифікати, що підтверджують вакцинацію від гострої респіраторної хвороби Сovid-19 на підставі медичних записів про вакцинацію від цієї хвороби з урахуванням бустерної дози формуються з моменту технічної можливості”, – ідеться в документі.

Рішення зумовлене тим, що держави Євросоюзу почали змінювати терміни дії сертифікатів, тож Україна приєдналася до європейських норм, написав нардеп Олексій Гончаренко в Telegram.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Ковідну тисячу” можна буде витратити на ліки

Також Кабмін затвердив порядок формування Covid-сертифікатів на підставі бустерної дози. Після третьої дози сертифікат буде також діяти 270 днів,

“Тепер у всіх вакцинованих бустером (третьою дозою. – Gazeta.ua) термін дії сертифіката, згенерованого в “Дії”, продовжиться на 270 днів, тобто дев’ять місяців”, – сказав міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко на засіданні уряду.

Міністерство охорони здоров’я дозволило бустерне вакцинування для всіх громадян від 18 років. Бустер має посилити ефективність вакцини й краще захистити від нового штаму коронавірусу Omicron, заявив Віктор Ляшко.

Read Previous

Під Печерським судом затримали Володимира Балуха

Read Next

Як агресія Росії вплине на український бізнес | На цю хвилину

Most Popular