Лютий буде теплий

В лютому переважатиме помірно тепла погода. Середньомісячна температура повітря коливатиметься від 0 до 4°C. Йтиме сніг.

 Зазвичай середня місячна температура повітря в лютому становить від 0 до 6 градусів морозу. Цьогоріч тепліше, каже синоптикиня Укргідрометцентру Наталія Птуха, 42 роки. На Закарпатті, Одещині та в Криму до 1 градуса тепла, що близько до норми. Абсолютний мінімум температури може сягнути 30 градусів морозу. Максимум становить 20 градусів тепла. Опадів за місяць випаде не більш як 40 міліметрів, що в межах норми. В Карпатах, на Закарпатті та горах Криму до 75 міліметрів.

На початку місяця посиляться снігопади, каже народний синоптик Володимир Деркач:

 Спочатку погода нагадає, що за вікном справжня зима. Засипатиме снігом. Ближче до кінця першої декади температура підніметься. Друга десятиденка буде мало не весняною. Тільки пару днів у цьому проміжку очікуємо справді холодними. Потепління зачепить й останню декаду лютого. Далі стовпчики термометрів знову опустяться. Піде сніг.

Нинішня погода сприяє розвитку озимини.

 На полях зараз є сніговий покрив. Температура оптимальна, говорить агроном Олександр Черенко, 36 років. Рослини у стані зимового спокою. Загроз для них через погоду немає. Якщо в лютому потепліє, то можливі погані наслідки. Посівам потрібен ще хоча б місяць помірних морозів і снігу.

У лютому 2022-го буде п’ять магнітних бур середньої сили. Перша пройде 12 лютого, друга 79, третя 15 лютого. Четверту і п’яту бурі чекають 22 та 27 числа.

Read Previous

В Білому домі готують санкції для найвищого російського керівництва

Read Next

З’явився текст декларації радників “нормандського формату”

Most Popular