Заміна кришталика повністю відновлює зір

 У людей, які мають короткозорість або далекозорість, з віком розвивається пресбіопія, що призводить до зниження гостроти зору, особливо на відстані від 40 сантиметрів. Щоб відновити зір, треба провести рефракційну заміну кришталика. Це дасть можливість прекрасно бачити без окулярів, каже Тетяна Д’яконова, офтальмолог вищої категорії, головний лікар офтальмологічного центру “Іріс”.

 Після 40 років еластичність кришталика зменшується, тому лазерна корекція зору при міопії або гіперметропії, як правило, неефективна. Рефракційна заміна кришталика дасть можливість прекрасно бачити без окулярів, унеможливить виникнення катаракти, запобігає розвитку глаукоми. Показанням для операції є пресбіопія, міопія (короткозорість), гіперметропія (далекозорість). Питання про операцію вирішується після повної діагностики пацієнта. Кожен приходить на свій час за попереднім записом, тому в нас не утворюються черги. Лікар індивідуально підбирає модель і рефракцію кришталика (інтраокулярна лінза), враховуючи супутні патології. У клініці працюють з усіма типами лінз будь-яких виробників, що зареєстровані в Україні.

 Є декілька типів штучних кришталиків (інтраокулярних лінз). Мультифокальні забезпечують зір на всі відстані, але мають низку протипоказань (середня та висока міопія, захворювання сітківки). Лінзи з поглибленим фокусом забезпечують зір вдалину або на відстані 4045 сантимет­рів. Асферичні лінзи ефективні при високій міопії.

Заміна кришталика повністю поверне зір, якщо при його виборі врахувати особ­ливості побуту й роботи пацієнта. При виборі пропонуємо варіанти різної вартості. До операції обговорюємо з пацієнтом прогнозовану гостроту зору.

Штучні кришталики виготовлені з оп­тичних полімерних матеріалів, безпечних для організму людини. Зараз золотим стандартом є м’які гнучкі лінзи, що вводяться через прокол діаметром 1,8 мм.

 Найкращі результати дають мультифокальні кришталики. Та при певних патологіях ока вони неефективні. Наприклад, при захворюваннях сітківки. З цією проб­лемою гарно справляються новітні лінзи з поглибленим фокусом. Ця американська технологія прорив в офтальмології.

Такі кришталики дають 100-відсотковий зір на відстані від 40 см. Матеріал захищає сітківку від ультрафіолету, дає чітку й контрастну картинку. За ціною вдвічі дешевший за мультифокальний.

 Лінза інертна, не дає ускладнень та алергій. При використанні таких лінз удвічі рідше виникає вторинна катаракта, говорить Тетяна Д’яконова.

Операція із заміни кришталика триває майже 10 хв. Безкровна, без розрізів, швів та уколів.

 Від пацієнтів інших клінік чула, що відчували біль під час та після операції. Але це точно не в “Ірісі” в нас операція безболісна. Після неї немає обмежень. Люди продовжують вести звичне життя. Головне не занести інфекцію та виконувати рекомендації лікаря.

Зараз у клініці діє акційна ціна на заміну кришталика при катаракті. Встановлюють якісні лінзи українсько-американської фірми. В ціну 4900 грн входять витратні матеріали та медикаменти, робота офтальмолога та анестезіолога, післяопераційний щотижневий огляд лікарів протягом місяця після операції.

Зробила понад 40 тисяч операцій

Головний лікар центру Тетяна Д’яконова зробила понад 40 тисяч операцій. Крім пересадки кришталика, в клініці “Іріс” пропонують такі послуги: лазерне й хірургічне лікування катаракти та глаукоми, терапевтична корекція зору в дітей лінзами PARAGON (США), лазерне лікування сітківки при цукровому діабеті.

Клініка почала працювати 2016 року. Головний лікар центру Тетяна Д’яконова зробила понад 40 тис. операцій.

Офтальмологічний центр “Іріс” розташований за адресою: м. Полтава, вул. Миколи Дмитрієва, 6д (колишня вул. Володарського, територія Полтавської центральної районної лікарні).

Консультації проводяться за попереднім записом за тел.: 69 71 70, 0 (66) 19 73 031

Ліц. МОЗ на медичну практику №47 від 28 січня 2016 року.

Read Previous

В Білому домі готують санкції для найвищого російського керівництва

Read Next

З’явився текст декларації радників “нормандського формату”

Most Popular