З’явився текст декларації радників “нормандського формату”

Декларацію радників глав держав і урядів “нормандського формату” представив Єлисейський палац – резиденція президента Франції.

Вона підтверджує, що Мінські угоди є основою для роботи в “нормандському форматі”. А радники залишаються відданими пом’якшенню поточних розбіжностей у майбутній роботі. Про це інформує сайт президента Франції Еммануеля Макрона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не “нормандським” єдиним: Зеленський визначив три можливі формати діалогу з Путіним

“Вони підтримують беззастережне дотримання режиму припинення вогню та повне дотримання заходів з посилення режиму припинення вогню від 22 липня 2020 року, попри розбіжності з інших питань, пов’язаних із виконанням Мінських домовленостей”, – йдеться у тексті декларації.

Також присутні обговорили важливість діяльності Тристоронньої контактної групи та її робочих груп для активізації швидкого прогресу в імплементації Мінських домовленостей.

Радники домовилися знову зустрітися в Берліні через два тижні.

У Парижі відбулися переговори радників лідерів країн “нормандського” формату 26 січня. Вони тривали 8,5 годин.

Сторони мають розбіжності щодо виконання та трактування Мінських домовленостей, але є велике бажання працювати над їхнім вирішенням, заявив Андрій Єрмак на пресконференції за підсумками переговорів.

У зустрічі взяли участь заступник глави адміністрації президента РФ Дмитро Козак, голова Офісу президента України Андрій Єрмак, а також дипломатичні радники президента Франції Еммануеля Макрона та федерального канцлера Німеччини Олафа Шольца.

Read Previous

Україна на 63% виконала Угоду про асоціацію з ЄС – Шмигаль

Read Next

Підшлункова запалюється після свят

Most Popular