Церковне свято 31 січня – сьогодні згадують великих проповідників

Сьогодні християни вшановують святих Афанасія та Кирила Олександрійських. Обоє за життя проповідували слово Боже та навертали людей до віри.

Святий Афанасій народився єгипетському місті Олександрія. Батьки виховували його християнином із дитинства. Тому Афанасій з юного віку захищав віру від єретиків та язичників. Служив у церковному кліру, куди був запрошений патріархом Олександрійським Олександром.

У 325 році Афанасій виступив на Першому Вселенському соборі, де різко виступив проти єретиків. Із того часу останні постійно його переслідували та погрожували.

28-річним Афанасій був обраний на єпископську кафедру Олександрії. Отримавши поважний сан, став ще більше боротися із єретиками. До кінця життя він навіть кілька разів переховувався від них у пустелі.

Святий написав багато творів у яких розповідав про істинну віру. Помер Афанасій у 387 році.

Преподобний Кирило також походив із Олександрії та виховувався благочестивим християнином. З дитинства добре знав Святе Письмо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сьогодні дізнаємося, чи прийдуть люті морози

За ревносте служіння Богові, тодішній Олександрійський Патріарх Феофіл, посвятив Кирила у сан диякона і дозволив йому проголошувати проповіді перед людьми. Після смерті Феофіла у 412 році, Кирило був обраний на патріарший престол. Він продовжував боротися з віровідступниками та постійно закликав людей приймати християнство. Помер Кирило у 444 році.

Учора церква згадувала святого Антонія Великого, який вважається засновником християнського відлюдницького чернецтва. Преподобний більшу частину свого життя прожив самітником. Постійно молився та дотримувався посту. Помер 356 року.

Read Previous

Німеччина розчарувала Росію щодо сертифікації “Північного потоку-2”

Read Next

Яка прикмета сьогодні натякне на прихід затяжних холодів

Most Popular