Територіальна оборона: часто задавані питання

На питання “Що таке ТРО” відповів у своєму дописі Alexander Pechalov.

Отже, за пунктами:

  1. Після набуття чинності закону з 1 січня, ТРО є окремим видом військ з окремим фінансуванням.
  2. Без навчання вам ніхто кулемет не дасть) Максимум лопатку і скажуть, як і де копати. А ось після навчання – згідно зі штаткою.
  3. Я особисто, як рядовий боєць, майже не зустрічав бюрократії в ТРО, ну та зібрати довідки, ну та пройти ВЛК, але нічого надлюдського від мене не просили, і зайняло все на суму 1 день. Ну ще роздрукував реквізити на оплату добових за збори. Чесно, не бачу геморою, коли укладав договір з Новою Поштою і то довелося більше попотіти.
  4. Над комунікаційною стратегією зараз розпочнеться робота, оскільки без фінансування жодна стратегія не можлива, а воно розпочалося лише з цього року.

А тепер переваги, які дає ТРО:

  1. Підготовка у нас справді хороша, дуже круті інструктори. Заняття регулярні.
  2. Це підрозділ ЗСУ, відповідно всі дії будуть узгоджені з вищим командуванням, а це має на увазі і прикриття, і засоби старших командирів, і те, що вас банально не приймуть за ворога.
  3. Люди. Війна – це командний вид спорту, ви тренуватиметеся і відточуватимете навички з тими, з ким підете в бій. У випадку з добровольчими формуваннями частина хлопців, що входять до ОР-1, будуть мобілізовані насамперед до ЗСУ.
  4. Постачання. Так, зараз ми справді переважно закуповуємося за свої гроші. Я отримав повний Бойовий Єдиний Комплект одягу, але зараз ведеться робота з укомплектації озброєнням та технікою, наскільки я розумію.
  5. Озброєння. Боюсь у гражданські часи жодне військово-патріотичне суспільство не зможе легально навчити вас стріляти з кулемета та міномета, працювати з мінами тощо.

Це так коротко ) Сподіваюся, я відповів на запитання )

Read Previous

Росія відводить війська чи вводить в оману? | На цю хвилину

Read Next

Росія перекинула в Білорусь балістичні ракети та 5 тис. військових

Most Popular