Матч з Росією все ближче. Збірна України вийшла у півфінал чемпіонату Європи з футзалу

Збірна України з футзалу вийшла до півфіналу чемпіонату Європи, який триває в Нідерландах. У чвертьфінальному поєдинку підопічні Олександра Косенка вибили Казахстан.

Відразу зауважимо, що футзальна команда Казахстану не така проста, як може здатися. За цю збірну виступають натуралізовані бразильці. Хоча двоє із них не мали змоги сьогодні допомогти через дискваліфікацію і травми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Програли чемпіонам світу, проте пройшли далі. Україна – у чвертьфіналі Євро-2022 з футзалу

Команди розпочали матч дуже обережно, адже у плейоф ціна помилки дуже велика. Казахстан більше володів ініціативою. Підключався до атак навіть воротар наших суперників.

У середині тайму українцям пощастило, коли м’яч прийняла на себе стійка воріт. Дещо згодом врятував нашу команда голкіпер Кирило Ципун, заблокувавши спробу супротивника.

Україна дуже швидко набрала чотири фоли, тому надалі варто було діяти обачніше, щоб не отримати у власні ворота 10-метровий штрафний удар.

Натомість, перше ж порушення правил проти наших співвітчизників завершилося призначенням пенальті. Петро Шотурма перехитрив кіпера команди Казахстану та вивів нашу збірну вперед.

До кінця першого тайму “синьо-жовті” почали атакувати сміливіше. Наприкінці 20-хвилинки команди обмінялися ударами у стійки. Особливо не пощастило Ігорю Чернявському, котрий не реалізував фактично вихід віч-на-віч.

На відміну від першого тайму, в другому вже Казахстан дуже швидко набрав три фоли. Суперникам потрібно було відіграватися.

Проте забили наші футзалісти. На 25-й хв. Михайло Зварич віддав довгу передачу на Ігоря Корсуна, котрий зупинив м’яч, а другим дотиком прокинув його повз воротаря. І шанси України на підсумковий успіх значно підвищилися.

Всі питання про переможця зустріч зняв Михайло Зварич, котрий помітив, що голкіпер суперників вийшов до центру поля, і точно пробив у порожні ворота.

Казахстан, звичайно ж, випустив п’ятого польового гравця. І спочатку Дуглас Жуніор відіграв один м’яч, а опісля Біржан Оразов зробив рахунок 3:2.

Та це лише розізлило українців, і вони протягом пів хвилини довели рахунок до 5:2. У порожні ворота по черзі забили Володимир Разуванов і Ярослав Лебідь.

Біржан Оразов забив третій гол Казахстану, але на більше у суперників не вистачило часу, тому фінальна сирена зафіксувала перемогу України з рахунком 5:3!

У півфіналі суперником збірної України може стати команда Росії. Завтра росіяни зіграють свій чвертьфінальний поєдинок проти збірної Грузії.

Чоловіча збірна України бере участь уже в 11-му чемпіонаті Європи. На останніх п’яти континентальних форумах “синьо-жовті” незмінно вилітали на стадії чвертьфіналу. Нарешті цю неприємну традицію наші футзалісти зламали.

Найкращими досягненнями України є срібні нагороди на Євро-2001 і Євро-2003.

Read Previous

Збірна України з футзалу зіграє у півфіналі чемпіонату Європи

Read Next

18-річна задушила новонароджену доньку й змінила свідчення

Most Popular