Важливий крок у стримуванні агресії Росії – у МЗС прокоментували засідання Ради безпеки ООН

Засідання Ради безпеки ООН стало важливим кроком у стримуванні агресії Росії проти України.

Про це йдеться у коментарі МЗС України.

“Дискусія чітко засвідчила позиції та підходи членів міжнародного співтовариства та керівництва ООН з приводу найсерйознішої безпекової кризи в Європі, створеної внаслідок тимчасової окупації Росією Криму та здійснення нею збройної агресії на Донбасі”, – йдеться у повідомленні.

На Радбезі засвідчили принципову позицію переважної більшості членів РБ ООН щодо неприйнятності нарощування російських наступальних озброєнь, сил і засобів на кордоні.

“Постійний представник України при ООН Сергій Кислиця чітко заявив, що наша держава не збирається здійснювати будь-яку наступальну операцію чи то в зоні українсько-російського збройного конфлікту на Донбасі, чи на кордоні з РФ, і зробить все можливе, щоб запобігти будь-яким провокаціям з боку Росії”, – йдеться у коментарі.

Україна вимагає від РФ підтвердження практичними діями заяв про відсутність намірів розширювати збройну агресію проти України.

Заява російської делегації про небажання бачити Україну в НАТО йде всупереч суверенному праву нашої держави вибирати власні заходи безпеки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Естонія закликала Німеччину допомогти Україні захиститися від РФ

“Спроби окремих членів Ради Безпеки представити обговорення як протистояння США та РФ є нічим іншим, ніж спробою відвести увагу міжнародного співтовариства від агресивних дій РФ проти України та Європи загалом. Вважаємо вихід російського постпреда з зали до завершення засідання не лише неповагою до обговорюваного питання, але й зневажливим ставленням до Ради безпеки ООН як органу, покликаного розглядати загрози міжнародному миру та безпеці”, – підсумували в МЗС.

Президент Сполучених штатів Америки Джо Байден заявив, що можливе вторгнення Росії в Україну може змінити світ. Якщо Російська Федерація все ж піде на такий крок, на неї чекають серйозні наслідки.

Read Previous

Глава МЗС Британії не приїде в Україну – захворіла на Covid-19

Read Next

Футбольна Англія в шоці. Гравця “Ман Юнайтед” підозрюють у нападі на свою дівчину

Most Popular