YouTube заблокував два нові канали, що належать оточенню Медведчука

YouTube заблокував канали “Перший незалежний” та UkrLive, пов’язані з соратниками підозрюваного в державній зраді нардепа Віктора Медведчука – Нестором Шуфричем і Тарасом Козаком.

Станом на ранок 4 лютого канали на YouTube недоступні. Їх заблокували за “порушення правил спільноти YouTube”, зазначає платформа. У спільній заяві каналів “Перший незалежний” та UkrLive назвали блокування “актом цензури з боку американської компанії” і повідомили про зміну акаунтів на YouTube.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Телеканал Мураєва, на якому ЗСУ називають “злочинцями”, закликають закрити – петиція Зеленському

“Ми продовжимо свою роботу. Ми не зупинимося. Відчуваємо за собою підтримку мільйонів громадян, які хочуть жити в країні, де люди мають право обирати, який канал дивитися”, йдеться у заяві.

Раніше Рада нацбезпеки та оборони України запровадила щодо цих телеканалів санкції. На підсанкційних телеканалах UkrLive та “Перший незалежний” регулярно транслюють антидержавні висловлювання і пропаганду в інтересах держави-агресора Росії.

28 грудня президент Володимир Зеленський підписав указ про введення обмежень у дію.

Санкції передбачають, зокрема, заборону використання радіочастот, блокування активів і ведення будь-якої діяльності в Україні. Їх запровадили на п’ять років.

У листопаді 2021 року Шуфрич став власником телеканалу UkrLive (ТОВ “Телепростір”), а до того ㅡ співзасновником ТОВ “Медіахолдинг Новини” (який виробляє продукт для UkrLive і є власником “Першого незалежного”). Канал UkrLive одразу почав транслювати “Перший незалежний”.

У телеканалу “Перший незалежний” 24 лютого 2021 року змінився власник ним стало товариство з обмеженою відповідальністю “Медіахолдинг Новини”. Компанія 18 лютого зареєструвала 100 працівників “каналів Медведчука”.

Read Previous

Залужний оцінив загрозу нового нападу Росії на Україну

Read Next

В Україні зафіксували рекордні 43,7 тисячі нових випадків COVID-19

Most Popular