На 27% зросли експортні відправлення Укрпошти. У які країни українці найчастіше відправляють посилки

Укрпошта збільшила обсяги експортних відправлень на 27% 2021 року. Найчастіше українці торік відправляли посилки в США, у Велику Британію, у країни ЄС, Канаду, Австралію та Японію.

За попередніми даними Укрпошта за 2021-й опрацювала й доправила в країни світу 4,7 млн кг експортних відправлень, повідомляє ЦТС із посиланням на інформацію компанії.

“Хоча 2021 рік для міжнародної поштової логістики був складним, тому що пасажирське авіасполучення, на жаль, не відновилося в достатньому обсязі, торік Укрпошта змогла втримати зростання експорту та майже на третину збільшила доправлення експортних міжнародних відправлень. Завдяки партнерам – авіакомпанії Windrose Airlines продовжили чартерну програму в США та відправили до аеропорту Нью-Йорка 96 чартерних вантажних прямих рейсів Київ – Нью-Йорк. Доправлення на інші напрямки нам забезпечило партнерство з 15 пасажирськими авіалініями”, – зазначила директорка департаменту міжнародних операцій компанії Юлія Павленко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Працівницю Укрпошти підозрюють у крадіжці марок на майже 1 млн грн

У рамках чартерної програми з авіакомпанією Windrose Airlines для Укрпошти виконують рейси в США на літаках різної конфігурації, що забезпечують надходження 70% експортних відправлень без перезавантаження у транзитних аеропортах.

“Чартерна програма доповнює можливості транспортування на пасажирських рейсах. Укрпошта має партнерство з провідними авіакомпаніями, серед яких МАУ, Turkish Airlines, LOT, KLM, Lufthansa, AirBaltic”, – додали в компанії.

Компанія використовує чотири аеропорти для відправлення за кордон посилок – Міжнародний аеропорт Бориспіль, Міжнародний аеропорт “Київ” імені І. Сікорського, Міжнародний аеропорт “Львів” імені Данила Галицького, Міжнародний аеропорт Одеса. Вони щодня забезпечують до 30 рейсів з експортними відправленнями.

Зменшення безмитного ліміту до 100 призвело до стрімкого скорочення імпортних відправлень в Україну, зменшення доходів міжнародних поштових і міжнародних експрес-перевізників та активізації “сірих” схем ввезення товарів через кордон.
Верховна Рада 25 січня ухвалила зміни до Податкового й Митного кодексів, які підвищують ліміт вартості міжнародних посилок. Відтепер ліміт вартості міжнародних посилок становитиме 150 для отримання без сплати податків – ПДВ і мита.

Read Previous

Пионтковский о “терпи, моя красавица” из уст Путина: Неосторожно высказался

Read Next

Виносили на ношах. Сноубордистка збірної Андорри ледь не розбилася на Олімпіаді

Most Popular