Товарообіг України з Іспанією торік зріс майже на третину

Сьогодні відбулася зустріч прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля та міністра закордонних справ, ЄС і співробітництва Іспанії Хосе Мануеля Альбареса Буено.

“Іспанія залишається одним із провідних торговельних партнерів України в Європейському Союзі”, – зазначив Денис Шмигаль. І зауважив, що за 11 місяців 2021 року товарообіг між країнами зріс на понад 28% (до $2,26 млрд), і Україна готова далі нарощувати обсяги торгівлі. Про це повідомляє “Урядовий портал”.

“Уряд України готовий до поглиблення співпраці в усіх напрямах двостороннього співробітництва. Очікуємо, що під час візиту Глави Уряду Іспанії в Україну відбудеться бізнес-форум за участі іспанських підприємців”, сказав прем’єр-міністр України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Звідки свинина на полицях українських магазинів

Україна розраховує на проведення цього року Четвертого засідання Змішаної українсько-іспанської міжурядової комісії з економічного та промислового співробітництва в Києві, яке надасть поштовху інвестиційно-економічному співробітництву між державами.

Також прем’єр-міністр України подякував Іспанії за підтримку на тлі загострення ситуації на східному кордоні України.

А очільник МЗС Іспанії зазначив, що солідарність Іспанії відображається у підтримці територіальної цілісності й суверенітету України. І додав, що їхня країна зацікавлена поглиблювати двосторонні відносини з Україною як на політичному рівні, так у торговельній і культурній сферах.

Прем’єр-міністр Іспанії Педро Санчес на спільній пресконференції із фінською колегою Санною Марін, заявив про те, що Росія зіткнеться з величезними економічними наслідками, якщо розпочне будь-яке нове військове втручання в Україну.

“Важливо донести до Росії, що будь-яке військове втручання матиме масштабні та серйозні наслідки для її економіки через санкції Євросоюзу”, – сказав Санчес.

Read Previous

Жириновський помирає?

Read Next

Питання обміну полоненими порушать на зустрічі “нормандської четвірки”

Most Popular