“Сподіваюся, по ночах не будуть міняти прокурорів” – Ситник про справу “слуги”

Розслідування справи про викриття на хабарі київського депутата від “Слуга народу” Владислава Трубіцина триває. Депутата затримали і він перебуває у слідчому ізоляторі.

Про це сказав директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник і виконуючий обов’язки керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Максим Грищук на брифінгу у четвер, повідомляє Gazeta.ua.

“Останні події, вчорашній день показав, що робота зі спеціальними суб’єктами в нас значно покращилася.

Потрібно віддати належне і генеральному прокурору. Останні півроку немає ніяких витоків інформації, підозри підписуються.

По вчорашній ситуації, так само вже підписані всі підозри всім п’яти затриманим.

Сподіваюся, це тільки початок і до призначення антикорупційного прокурора, сподіваюся, що це все ж таки відбудеться, не буде того, як раніше, коли по ночах змінлювалися групи прокурорів. Або у Печерському суді приймалися рішення, які давали можливість справу забирати”, – заявив директор НАБУ.

У грудні 2020 року НАБУ і САП підготували підозру заступнику керівника Офіса президента Олегу Татарову. Але її не вручили, тому що генеральна прокурорка Ірина Венедіктова відсторонила чотирьох прокурорів, які вели справу. В антикорупційному бюро такі дії назвали саботажем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ДБР виправдовує Трухіна, такого в історії ще не було – Шабунін

Підозру столичному депутату-“слузі” генпрокурорка погодила, сказав Ситник.

“Там шість осіб, які підозрюються. П’ять із них були вчора затримані. По всім фігуранта, які причетні до корупційної схеми, підозри погоджені”, – розповів.

Трубіцина затримали близько 17 години. Наразі він перебуває в ізоляторі тимчасового тримання, сказав Грищук.

9 лютого Національне антикорупційне бюро повідомило, що викрило Трубіцина на 1,26 млн грн хабаря.

За даними слідства, той із групою осіб вимагав гроші за забезпечення перемоги в електронних торгах на розміщення точок торгівлі.

Депутат є головою комісії з питань підприємництва, промисловості та міського благоустрою. Раніше був помічником “регіонала”.

Read Previous

Литва дасть Україні переносні зенітно-ракетні комплекси “Стінгер”

Read Next

Ярославського підозрюють у смерті людини

Most Popular