Депутатам повернули можливість подвоювати свою зарплату

Верховна Рада України повернула депутатам 100% надбавки до окладу.

Про це йдеться у новій постанові уряду.

Оклад депутатів, які обіймають посаду першого заступника, заступника голови комітету, секретаря комітету, першого заступника, заступника голови депутатської фракції, голови підкомітету встановлюється на 3% вище від окладу члена комітету. Голови комітету на 5%. Заступника голови Верховної Ради на 10% вище від посадового окладу народного депутата України члена комітету. Першого заступника голови – на 15%. Голови Верховної Ради на 20% вище від посадового окладу народного депутата.

Постанова передбачає надбавку за інтенсивність праці у розмірі до 100% посадового окладу. Впроваджує премії відповідно до особистого внеску до загальних результатів роботи та матеріальну допомогу на оздоровлення під час надання щорічної відпустки у розмірі, що не перевищує середньомісячної заробітної плати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Чарівна “корочка”: у Раді на 421 нардепа працюють понад 4 тис. помічників

Оклад депутата становитиме 24810 грн. Він зможе отримати надбавку у такій самій сумі за інтенсивність праці. Усього 49620 грн.

На роботу помічників народних депутатів минулого року витрачено 311 млн грн бюджетних коштів. Щороку цифра, яку держава виділяє на утримання помічників змінюється, бо прив’язана до прожиткового мінімуму. У поточному році мова йде про 740 тисяч гривень на одного депутата.

Read Previous

Український військовий зазнав поранення

Read Next

Зеленський катером направився в зону ООС: перевіряє охорону кордону

Most Popular