Ненормальна військова активність на Донбасі: сенат США ухвалив резолюцію на підтримку України

Американський Сенат прийняв резолюцію на підтримку України. Таке рішення було прийнято після слів президента Америки Джо Байдена про можливість нового вторгнення Росії в Україну в найближчі дні. Про це повідомляє The Hill.

У документі закликають використовувати всі інструменти, щоб накласти значні витрати на Росію і відновити мир в Європі. Також сенатори заявили, що Білий дім може самостійно вводити санкції, незалежно від дій Конгресу.

При цьому в резолюції наголошується, що вона не повинна трактуватися як дозвіл на застосування армії проти Росії або введення військ США в Україну.

Своєю чергою Канада закликала РФ до деескалації на Донбасі та поваги до суверенітету та територіальної цілісності України. Про це повідомляє пресслужба МЗС Канади у твіттері.

Нам відомі повідомлення про ненормальну військову активність на Донбасі України. Канада засуджує ці неспровоковані та небезпечні дії та закликає Росію до деескалації та поваги до суверенітету та територіальної цілісності України, — йдеться у заяві.

Read Previous

Військовий злочин і ескалація, – Резніков у Раді розповів про наслідки обстрілу у Станиці Луганській

Read Next

Відведення військ Росії не відбувається, але загроза вторгнення все ж невелика, – Резніков у Раді

Most Popular