Посли G7 закликали Росію відвести війська від України

Міністри закордонних справ країн Великої сімки висловили занепокоєння з приводу військового нарощування Росією навколо українських кордонів, в окупованому Криму і в Білорусі та загострення на Донбасі.

Вони також попередили Росію про жорсткі санкції у разі наступу на Україну. Заяву міністрів опублікували на сайті посольства Британії в Україні, передає “Суспільне”.

“Закликаємо Росію обрати шлях дипломатії, деескалацію напруженості, суттєвого виведення збройних сил поблизу кордонів України та до повного дотримання міжнародних зобов’язань, у тому числі щодо зниження ризиків та прозорості військових дій.

Як перший крок ми очікуємо, що Росія здійснить оголошене скорочення своєї військової активності вздовж кордонів України. Ми не бачили жодних доказів цього скорочення. Ми будемо судити про Росію у її справах”, – йдеться у заяві.

Міністри наголосили, що будь-яка подальша військова агресія проти України матиме для РФ величезні наслідки, включаючи фінансові та економічні санкції та висловили підтримку Україні, зокрема “прихильність до її суверенітету та територіальної цілісності”.

“Ми вітаємо стриману позицію України перед лицем продовження провокацій та зусиль з дестабілізації”, – сказано в заяві.

Міністри додали, що визнають публічні заяви президента Володимира Зеленського, в яких наголошується на твердій прихильності України до Мінських угод і готовності зробити конструктивний внесок у цей процес.

У Великій Британії вважають, що після України президент Росії Володимир Путін може “анексувати Прибалтику”. Таким чином він хоче відтворити кордони колишнього радянського союзу, розповіла в інтерв’ю Mail on Sunday глава Міністерства закордонних справ Британії Ліз Трасс.

Прем’єр-міністр Британії Борис Джонсон під час свого перебування в Мюнхені заявив, що Росія планує найбільшу війну в Європі з 1945 року.

Read Previous

Батько 17-річного Героя Небесної Сотні здійснив заповітну мрію сина

Read Next

Кабмін таємно рятує корупціонерів з нової влади, Право на гідність

Most Popular