“Європейська Солідарність” випереджає “Слугу народу” на 7% – SOCIS

Компанія SOCIS в рамках соціологічного дослідження “Про ставлення українців до загрози повномасштабної війни і способи подолання безпекової кризи” оприлюднила партійні рейтинги. На виборах до Верховної Ради лідирує партія “Європейська Солідарність”, яка випереджає партію “Слуга народу” на 7%.

Якби вибори до Верховної Ради відбувались найближчої неділі, за “Європейську Солідарність” готові проголосувати 23,2% тих, хто визначився і прийде голосувати.

Партія “Слуга народу” має підтримку 16,2%.

Інші партії: ОПЖЗ 10,7%, “Батьківщина” 10%, “Розумна політика” 8,5%, “Сила і Честь” 7,1%, “Наші” 6,3%, “Українська стратегія Гройсмана” 6,2%. Решта партій мають менші результати.

57,4% опитаних не хочуть, щоб Володимир Зеленський і партія “Слуга народу” продовжували керувати країною після наступних виборів. 17,8% готові дати владі другий шанс.

Опитування Київського міжнародного інституту соціології, оприлюднене 16 лютого, зафіксувало схожі партійні рейтинги.

Партію “Європейська Солідарність” підтримують 22,9% серед тих, хто збирається голосувати. На другому місці “Слуга народу” 16,4% серед тих, хто визначився з вибором. Різниця між партіями понад похибку, зазначають у КМІС. Порівняно з груднем 2021 року “Європейська Солідарність” зросла на 3,1%, “Слуга народу” втратила 2% підтримки.

В опитуванні Центру Разумкова від 1 лютого партія “Європейська Солідарність” лідирує, за неї готові проголосувати 25,2% тих, хто має намір взяти участь у виборах і визначився з вибором. За партію “Слуга народу” – 18,4%. Центр Разумкова зазначає, що порівняно із жовтнем 2021 року рейтинг “Євросолідарності” суттєво зріс.

Терміни проведення дослідження: 11 16 лютого 2022 року. Результати репрезентативні на рівні всієї країни за показниками віку (старші 18 років), статі, типу поселення (місто/село) та поділу на області. Опитування не проводилось в АР Крим та на непідконтрольній українській владі частині Донецької та Луганської областей. Загалом було опитано 2000 респондентів. Метод дослідження: телефонне інтерв’ю САТІ (Computer Assisted Telephone Interviewing) з використанням планшетів. Статистична похибка вибірки (довірчий інтервал): +/- 2,4%. Середня тривалість одного інтерв’ю склала 12 хвилин.

Read Previous

Будівлю МЗС Латвії підсвітили кольорами українського прапора

Read Next

В Україні після вихідних оновили карантинні зони

Most Popular