В Україні забуяли унікальні проліски: фото квітів

В урочищі Холодний Яр на Черкащині зацвіли проліски рідкісного виду, що є лише в Криму й Туреччині.

Про це повідомив завідувач філії “Холодний Яр” Національного історико-культурного заповідника “Чигирин” Богдан Легоняк, пише “Укрінформ”.

“Цвітіння пролісків у лютому не є чимсь надзвичайним. Траплялися роки, коли в Холодному Яру вони розцвітали і на Новий рік, і на Старий Новий рік. Після перших холодів і настання тривалого тепла проліски стрімко йдуть в ріст. Якщо повертаються сніги й морози квітка повертається в стан спокою”, сказав Легоняк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вартість троянд в Україні перед 8 березня оновить рекорд. Які причиини

Додав, що площа пролісків зросла за останні роки. Зараз площа цвітіння займає понад 60 га. Боротьбу з браконьєрами тут розпочали ще 30 років тому, тож щороку їх меншає.

“Коли на охорону рослини приїздять із Черкас та інших куточків України й області 30-35 осіб щодня, квітка суттєво збільшила свою площу. На екскурсії до Холодного Яру приїздять помилуватися багато людей. У святкові й погожі дні буває по дві тисячі відвідувачів”, зазначив Легоняк.

У Києві торік на вул. Зодчих розпустилися проліски. Сфотографували їх 1 березня. Продаж будь-яких первоцвітів у столиці, як і по всій Україні, заборонений. Ці квіти на межі зникнення, тож внесені до Червоної книги.

Read Previous

“Я гей? Бабій? Було образливо, я сміявся” – Зібров відверто розказав про Insta-залежність та ставлення до хейтерів

Read Next

Фотопастка у Чорнобилі “спіймала” дитинча коней Пржевальського

Most Popular