Соловйову, Симоньян, Захаровій і Толстому заборонили в’їзд у Євросоюз

Четверо російських пропагандистів потрапили під санкції Євросоюзу.

Це телеведучий і віцеспікер Держдуми Петро Толстой, телеведучий Володимир Соловйов, очільниця RT Маргарита Симоньян і речниця МЗС РФ Марія Захарова, передає “Радіо свобода”.

Під санкції також потрапив міністр оборони Сергій Шойгу.

Їм заборонять в’їзд у ЄС, їхні активи заморозять. Опозиціонер Олексій Навальний раніше публікував інформацію, що Соловйов є резидентом Італії та володіє там двома віллами на озері Комо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада проситиме РНБО запровадити санкції проти депутатів Держдуми

Члени ЄС уже погодили санкційні списки. Офіційно та остаточно їх ухвалять об 11:00 23 лютого.

21 лютого президент Росії Володимир Путін визнав окуповані території Сходу України “незалежними республіками”. 22 лютого обидві палати парламенту РФ підтримали цю позицію.

Цивілізований світ засудив незаконне рішення Росії й оголосив про запровадження нових санкцій. Німеччина зупинила сертифікацію російсько-німецького газопроводу “Північний потік-2”. Велика Британія оголосила про санкції проти п’яти російських банків та друзів Путіна – бізнесменів Геннадія Тимченка та братів Бориса й Ігоря Ротенбергів. Їхні активи у Британії заморозять, а особам заборонять приїжджати в країну.

У вівторок посли ЄС обговорили санкції проти Росії, зокрема – заборону на торгівлю російськими державними облігаціями на європейському ринку та виключення незаконних ЛНР і ДНР з угоди про вільну торгівлю між ЄС та Україною.

Read Previous

Найбагатші росіяни втратили $32 млрд через агресію РФ

Read Next

Рада підтримала законопроєкт про цивільну вогнепальну зброю

Most Popular