Евакуація з Азовсталі, деокупація території та 200-й збитий літак – Зеленський звернувся до українців

Наразі тривають дуже складні перемовини про вивезення важкопоранених та медиків з Азовсталі.

Ідеться про велику кількість людей, повідомив президент України Володимир Зеленський у зверненні за підсумками 79-го дня війни.

“Звичайно, робимо все, щоб евакуювати й усіх інших, кожного нашого захисника. Вже залучили для відповідних переговорів усіх у світі, хто може бути найбільш впливовими посередниками”, – заявив він.

Президент повідомив про 200-й збитий російський військовий літак.

“Стільки авіації Росія не втрачала у жодній війні за десятки років. А ще Росія втратила майже 27 тисяч солдатів, і багато з них молоді строковики. Росія втратила понад три тисячі танків, броньованих бойових машин, велику кількість звичайних військових машин, вертольотів, безпілотників”, – додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Ми звільнимо нашу землю і людей” – Зеленський показав нові кадри воєнної України

Зеленський повідомив, що на сьогодні деокуповано вже 1015 населених пунктів. Шість із них – за минулу добу.

“Звичайно, ми пам’ятаємо про кожне місто й кожну громаду, які ще перебувають в окупації. Херсон, Мелітополь, Бердянськ, Енергодар, Маріуполь і всі міста й містечка Донбасу. Поступове звільнення Харківщини доводить, що ми нікого не залишимо ворогу”, – наголосив глава держави.

Президент підписав указ про нагородження героїв. Державними нагородами відзначені 212 військовослужбовців Збройних Сил України.

Зеленський заявив, що російська стратегічна поразка очевидна вже всім у світі й навіть тим, хто ще продовжує з ними спілкуватися. Він назвав росіян боягузами.

Наразі за дорученням Зеленського тривають переговори про евакуацію українських захисників з Азовсталі в Маріуполі. За словами міністерки з реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірини Верещук, ідеться лише про важкопоранених.

Read Previous

Орки просто так вбили 4 і поранили 2 цивільних на Харківщині

Read Next

Кулеба обговорив з Боррелем введення ембарго на російську нафту

Most Popular