В України з’явився шанс повернути Донбас: експерти назвали три варіанти розвитку війни

Інститут вивчення війни США вважає, що у нової фази війни в Україні є три шляхи розвитку.

Росія може зважитися “приєднати” вже окуповані території, або мобілізувати додаткові війська, або буде продовжувати переслідувати нездійсненні військові цілі з недостатніми ресурсами і в найближчі місяці зазнає краху. Про це повідомляється у звіті Інституту за 13 травня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На окупованих територіях планують вводити рублі

За словами аналітиків, мобілізація також не виключає військового краху, а помилкове рішення Путіна вторгнутися в Україну, незважаючи на погану підготовку РФ і її звичайні військові можливості, говорить про те, що Заходу не слід покладатися на російські оцінки своїх можливостей.

ЗСУ можуть бути в змозі витіснити російські війська з окупованих Донецька і Луганська або, принаймні, повернутися до долютневих кордонів ДНР і ЛНР, якщо російські війська не вирішать достроково припинити наступ.

Якщо російські війська ухвалять свідоме рішення припинити наступ до того, як ЗСУ змусять їх зробити це, це рішення буде явною ознакою неминучої анексії. Якщо російські сили не визнають, що їхня кампанія на Донбасі досягла кульмінації, російські військові в Україні можуть зіткнутися з повним крахом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У захоплений окупантами Херсон приїхала віцеспікерка Держдуми РФ

“Російські сили, найімовірніше, або вирішать припинити наступ на Донбасі і анексувати територію, яку вони наразі утримують, або зазнають військової поразки від українських сил”, – кажуть аналітики.

В іншому випадку Росії доведеться пояснювати своїй аудиторії, чому не були досягнуті заявлені цілі.

ЗСУ успішно контратакували під Харковом, в результаті чого росіянам довелося залишати розгромлені позиції і рухатися в бік російського кордону.

Тим не менш, ворог не покидає намір захопити Донецьку, Луганську та Херсонську області. У вказаних напрямках ведуться активні й запеклі бої.

Міноборони та МВС констатували початок третьої вирішальної фази війни. За словами Олексія Резнікова, наступні тижні ЗСУ повинні покладатися на власні сили, поки поставлене Заходом важке озброєння зрівняє на фронті сили.

Read Previous

⚡️⚡️ Україна виграла битву за Харків Росіяни вирішили залишити позиції

Read Next

Моряків Тихоокеанського флоту РФ терміново відправлять воювати в Україну – Цимбалюк

Most Popular