Російські терористи готують провокації на Одещині – Братчук

Ніч в Одесі та області минула без обстрілів.

Сили оборони продовжують боронити регіон, повідомив 27 травня речник Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук у Telegram.

“Щодо так званих гуманітарних зернових коридорів, які анонсує міністерство оборони Російської Федерації, а точніше б сказати – міністерство ганьби. Заяви ці мають усі ознаки розробки підрозділів інформаційно-психологічних спецоперацій РФ. Ворог таким чином готує собі інформаційне алібі. Економічна морська зона України замінована. Росія розкидала в акваторії Чорного моря від 400 до 600 мін, які періодично дрейфують. Продовольчу кризу в світі створила Росія”, – підкреслив він.

Водночас окупанти в регіоні готують низку провокацій, щоб виставити винною Україну.

“У невизнаному Придністров’ї у відставку відправили уряд ПМР, який за завданням рашистів не впорався з мобілізацією населення проти України”, – додав Братчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворог перекинув на південь резервні підрозділи: ситуація в регіоні

Румунія не встигає оформляти судна, що йдуть по українське зерно. Це спровокувало затор у Чорному морі біля Дунаю. Біля румунського порту Суліна майже 100 суден чекають проведення через Сулінський морський канал. Це найзручніший шлях до портів на Дунаї. Третина з цих суден має вивезти українське зерно.

Read Previous

Армія Путіна продовжує вбивати дітей в Україні: оновили дані 

Read Next

“Прильоти” на Дніпропетровщині: повідомили перші подробиці

Most Popular