Росіяни прориваються в Сіверськодонецьк. Атакують позиції ЗСУ біля Устинівки

Впродовж усієї доби росіяни просувалися в Сіверськодонецьк зі сторони Пурдівки та Щедрищевого.

Атакували позиції наших військових у районі Устинівки. Про це повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай у Telegram.

“Жителі Сіверськодонецька вже забули, коли в місті хоча б на пів години встановлювалася тиша. Росіяни гатять по житлових кварталах безперервно”, – зазначає.

26 травня від снарядів ворога загинули четверо сіверськодончан. Усі – в старих районах міста. Двоє з них – одночасно, біля однієї багатоповерхівки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українцям треба “зціпити зуби” й продовжувати боротися – Данілов про обстановку на Луганщині

Додалися й пошкодження житлового фонду – 11 багатоквартирних та один приватний будинок.

“І це лише в Сіверськодонецьку. Підрахували кількість руйнацій після потужної артилерійської атаки на Лисичанськ протягом 25 травня – 19 об’єктів. 26 травня росіяни відкрили вогонь по відділенню поліції. На щастя, ніхто не постраждав”, – повідомив Гайдай.

За його словами, ще одного чоловіка вбило російським снарядом учора, 26 травня, у Комишувасі.

Також стало відомо про загибель двох жінок у Гірському протягом останнього тижня.

“Взагалі, у Попаснянській та Гірській громадах зруйнованого житла – не перерахувати. Що відомо за 26 травня: 11 будинків у Золотому, дев’ять – у Гірському, вісім – у Тошківці, чотири – у Нирковому, три – у Миколаївці”, – зазначив Гайдай.

Увечері 26 травня диверсійно-розвідувальна група російських окупантів зайшла в готель “Мир” у Сіверськодонецьку на Луганщині. Українські захисники встояли. Росіянам не вдалося прорватися в місто. Трасу Лисичанськ – Бахмут називають “дорогою життя”. Це єдина ділянка зараз, що сполучає Луганщину з іншими відносно безпечними областями. Нею евакуюють жителів Луганщини та доставляють гуманітарну допомогу тим, хто не виїхав.

Read Previous

Армія Путіна продовжує вбивати дітей в Україні: оновили дані 

Read Next

“Прильоти” на Дніпропетровщині: повідомили перші подробиці

Most Popular