Росіяни на Харківщині записують новонароджених жителями Бєлгородської області

На тимчасово окупованих територіях Харківської області російські загарбники почали видавати новонародженим документи з позначкою “Бєлгородська область”.

Таким чином загарбники намагаються легітимізувати свою присутність в регіоні та “лагідно” включити його до складу Росії, пише “24 канал” з посиланням на анонімні джерела у спецслужбах.

Для того, щоб отримати хоч якусь допомогу на дитину, матерів направляють до Куп’янська для реєстрації новонародженого. Та замість Харківської області, у документах зазначають “Бєлгородська область, Куп’янський район”, за даними видання.

Доля тимчасово зайнятих Росією територій сходу та півдня Харківщини, на відміну від окупованих районів Херсонської та Запорізької областей, не зрозуміла навіть для самих окупантів. На місцях досі не сформовані псевдоадміністрації. Росіяни одночасно готуються до двох імовірних сценаріїв: тотальної окупації регіону та контрнаступу ЗСУ, пише ЗМІ.

“Якщо окупантам доведеться відступати, вони організовуватимуть примусовий виїзд цивільного населення до країни-агресорки. Найбільше розраховують російські генерали на те, що в разі контратак вони вивозитимуть із собою матерів з маленькими дітьми. Для цього вони підстрахувалися “юридично” та розпорядилися, аби новонароджені отримували “правильні” документи”, – ідеться в матеріалі.

7 червня росіяни продовжили обстрілювати Харків та область з артилерії та реактивних систем залпового вогню. Є жертви серед мирного населення та руйнування цивільних об’єктів.

Контрнаступ ЗСУ на Харківському напрямку триває. Ворог тим часом зосереджує зусилля на утриманні зайнятих рубежів. Для недопущення просування наших військ продовжує мінування місцевості, повідомив Генштаб.

Read Previous

“Библиотека горела дня три. Русские сделали себе здесь баню” Найцікавіше в журналі “Країна”

Read Next

В окупованому Маріуполі залишається критично багато людей – АНДРЮЩЕНКО

Most Popular