Кількість зросла: Арахамія назвав щоденні втрати українських бійців

Щоденні втрати України на Донбасі значно зросли за останні два тижні.

Гинуть чи зазнають поранень до 1 тис. військових, заявив голова фракції “Слуга народу” у Верховній Раді Давид Арахамія під час візиту до Вашингтона, передає Axios.

“Україні бракує зброї та боєприпасів, щоб протистояти Росії в одній з найбільших битв останнього століття. У нас є люди, яких навчили атакувати, контратакувати, але для цього їм потрібна зброя”, – сказав він.

Щодня на Донбасі й сході України гинуть у середньому від 200 до 500 українських військових. Ще більше зазнають поранень. За останні два тижні кількість втрат значно зросла, зазначив Арахамія.

Україна мобілізувала 1 млн людей і має можливість набрати ще 2 млн, додав політик. Тому сили для продовження боротьби на Донбасі в України є.

“Наша переговорна позиція доволі слабка, тому ми не хочемо сідати за стіл переговорів, доки перебуваємо в позиції з втраченою територією”, – зазначив він.

Арахамія очолює українську делегацію у Вашингтоні, щоб збільшити темпи постачання зброї в Україну й визнати Росію державою-спонсором тероризму. За його словами, вони планують порушити цю тему в переговорах зі спікеркою Палати представників США Ненсі Пелосі.

Радник голови Офіса президента Михайло Подоляк заявляв, що у війні з Росією щодня гине від 100 до 200 українських військових. Це відбувається через брак необхідної зброї.

Міністр оборони Олексій Резніков повідомив, що Україна втрачає щодня до 100 бійців, а кількість поранених за день може наближатися до 500.

1 червня в інтерв’ю президент Володимир Зеленський заявляв, що щодня на фронті гинуть від 60 до 100 українських військових. Ще близько 500 осіб щодня зазнають поранень.

Read Previous

Генштаб оновив дані про втрати російських загарбників в Україні

Read Next

Опір українців на окупованих територіях ламає плани Росії, – ISW

Most Popular