Не виправдав сподівань: у Німеччині розкритикували Шольца після візиту до Києва

Після візиту канцлера Олафа Шольца до Києва Союз у Бундестазі висловив розчарування відсутністю конкретних обіцянок Німеччини щодо постачання важкого озброєння для Збройних сил України.

Водночас у Бундестазі назвали “хорошим сигналом” обіцянку Шольца підтримати надання Україні та Молдові статусу кандидата на вступ до ЄС. Про це повідомляє Spiegel.

“Прийшов час, нарешті, дати чітке зобов’язання про негайну доставку важкого озброєння”, – заявив депутат бундестагу від Християнсько-демократичного союзу Йохан Вадефуль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шольц пояснив, скільки діятимуть санкції проти РФ

Співголова парламентської групи “Зелених” Брітта Хассельманн назвала підтримку кандидатури України та Молдови “правильним рішенням у потрібний час”. Тепер вона сподівається, що “комісія ЄС та інші члени схвалять європейську перспективу України та Молдови”.

Лідер парламентської групи соціал-демократичної партії Німеччини Рольф Мютценіх підкреслив, що заява Шольца про європейське майбутнє України має історичне значення.

Посол України в Німеччині Андрій Мельник, який відомий критикою Олафа Шольца за ненадання важкого озброєння, оцінив візит німецького канцлера у Київ. Він заявив, що хотів би подякувати йому особисто.

Президент Франції Еммануель Макрон, канцлер Німеччини Олаф Шольц та прем’єр Італії Маріо Драгі побували з візитом у Києві. 16 червня західні лідери відвідали зруйноване росіянами місто Ірпінь на Київщині. Потім президент Володимир Зеленський провів переговори із західними колегами, під час яких обговорили надання важкого озброєння Україні.

Read Previous

Як іноземці воюють за Україну у Сіверськодонецьку – показали відео

Read Next

Про питання, які мучать українців. Jerry Heil та Alyona Alyona випустили спільний трек “Чому?”

Most Popular