Окупанти разом з ФСБ захопили Херсонобленерго

Окупаційна влада Херсону разом з ФСБ захопили об’єкти Херсонобленерго.

У захопленні брав участь начальник служби повітряних та кабельних електричних мереж Херсонобленерго, повідомили на сайті компанії.

Окупанти представили так званого “нового керівника підприємства Жахановича Ю.Є.” Він ніяк не пов’язаний з виконавчими органами Херсонобленерго.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт розповів про плани російських окупантів на захопленому півдні

“Починаючи з 27 червня 2022 року Херсонобленерго частково втратило контроль над обслуговуванням електричних мереж Херсонської області. Окупаційними органами чиниться тиск на працівників підприємства, примушують писати заяви на співпрацю та інше”, йдеться у повідомленні.

Постачання електрики на територію Херсонської області здійснюється з підконтрольної території України. Плату беруть лише у гривнях. Всі інші можливі розрахунки – це шахрайство, наголосили у компанії.

Ще в перший день вторгнення РФ на територію України окупанти перейшли адміністративний кордон Херсонської області. На початку березня російські загарбники захопили Херсон і область. Попри тиск російських терористів, мешканці Херсонщини протягом березня активно брали участь у проукраїнських мітингах.

Наприкінці березня бійці ЗСУ перейшли в контрнаступ. 1 червня стало відомо, що на Херсонщині з боку Дніпропетровської області Збройні сили України звільнили понад 20 населених пунктів. ЗСУ продовжують іти вперед, звільняючи окупований регіон.

15 червня мер Мелітополя Запорізької області Іван Федоров повідомив, що ЗСУ максимально наблизилися до тимчасово захопленого Херсона. За його словами, 14 червня “звітували про відстань 10-15 км”.

Наразі ситуацію на Херсонщині не можна назвати наступом українських захисників з воєнної точки зору.

Read Previous

“Вдарив битою” – росіяни відбивають собі пальці, щоб втекти з України

Read Next

❗️К концу августа Россия остановит наступление, – Арестович

Most Popular