На півдні українські бійці знищили понад 40 окупантів

Українська авіація на півдні вдарила по ворожому командно-спостережному пункту, скупченням ворожої сили та техніки, двом складам боєприпасів.

“Нашими ракетно-артилерійськими підрозділами відпрацьовано близько 150 вогневих завдань. Російська армія втратила понад чотири десятки рашистів, дві гаубиці “Мста-Б” та самохідну – “Мста-С”, три одиниці броньованої та автомобільної техніки, а також польовий склад пально-мастильних матеріалів”, – повідомили у ОК “Південь”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія розгорнула на півдні додаткову зенітну ракетну батарею

Ворожі гелікоптери Мі-8 намагалися вибити наші підрозділи з населених пунктів Херсонщини. Їм це не вдалося.

“Груповий наліт гелікоптерів на північ Херсонщини був відбитий переносним зенітно-ракетним комплексом”, – відзвітували українські бійці.

Одещину ворог тероризував ракетами. Їх випускала авіація та береговий ракетний комплекс “Бастіон” з напрямку окуповано Криму.

“Одну ракету знищено над Одеським районом, ще п’ять атакували чорноморське узбережжя в Ізмаїльському. Жертв немає”, – зазначили в командуванні.

Ситуація на півдні України залишається стабільно напруженою. Російські окупанти намагаються утримуватися на рубежах відступу. Ворог дистанційно обстрілює звільнені українськими захисниками території.

Попри заяви росіян про бажання провести референдум, окупаційна “влада” не має на це ресурсу, оскільки місцеве населення у переважній більшості відмовляється співпрацювати з ними. Через це загарбники вимушені залучати адміністративний ресурс та спеціалістів з інших окупованих територій або з віддалених регіонів своєї держави.

Read Previous

Подоляк: “Передача Україні важкої зброї врятує Європу від “російської військової машини”

Read Next

Мобілізація жінок в Україні: в РНБО спростували фейки

Most Popular