У Сіверськодонецьку люди бунтують. Підірвали авто з окупантами – Гайдай

У Сіверськодонецькому тилу проявляються люди, яким не подобається новий режим.

14 липня на центральній вулиці міста “несподівано” підірвалося авто з окупантами. У підсумку, шестеро поранених, з яких четверо важких. Про це повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай у Telegram.

За його словами, окупанти полюють на людей із “неправильною” позицією.

“Прикро, що цю позицію оцінюють сусіди та навіть родичі луганчан, зливаючи адреси та можливі місця переховування громадян. Водночас на Луганщині зростає невдоволення окупаційною владою та військовими, які тільки і роблять те, що мародерствують та погрожують”, повідомив.

Гайдай додає, що окупаційна влада намагається створити в місцевого населення стійке враження нібито налагодити безпечне та повноцінне мирне життя на цих територіях можливо швидко та ефективно.

“Вони обіцятимуть та імітуватимуть відновлення міст та сіл, допоки це буде цікаво російським ЗМІ та, відповідно, Кремлю. Як тільки пропагандисти підуть, спроби відновлення регіону будуть поставлені на тривалу паузу. От у Луганську ця пауза триває вже вісім років”, пише.

Тим часом зростає кількість жертв російського вторгнення.

“Півтора місяця лікарі з Дніпра боролися за життя літньої жінки з Лисичанська, яка отримала важкі поранення ще на початку червня. Вчора вона померла”, пише Гайдай.

На лінії фронту російські війська продовжують завдавати артилерійських та ракетних ударів із наступними спробами штурму.

За 14 липня здійснено щонайменше один ракетний удар та авіаудари, зокрема, по Верхньокам’янському. Там та у Білогорівці постраждали залишки цивільної інфраструктури. Втім, штурмові дії за обома напрямками ворогу не вдалися.

Також зафіксовані три атаки зі ствольної артилерії, чотири з мінометів, одна з реактивних систем залпового вогню, п’ять із танків.

Російські окупанти у Сіверськодонецьку вирішили запустити хімічний завод “Азот”. Це загрожує техногенною катастрофою та наражатиме працівників на небезпеку. Через бойові дії пошкоджено обидва аміачні цехи та цех азотної кислоти. Постраждала практично вся інфраструктура підприємства системи водопостачання та водоочищення, енергозабезпечення, логістичне та залізничне господарство зруйновано два сховища метанолу.

Крім того, повністю зруйновано систему електропостачання заводу. А руйнування системи очищення стічних вод “Азоту” завдало значної шкоди Сіверськодонецьку. До війни підприємство забезпечувало очищення 100% стічних вод міста.

При цьому російські окупанти вже розшукують у місті працівників “Азоту” і запрошують на роботу, навмисно наражаючи їх на небезпеку.

Read Previous

Слідом за Росією: Білорусь опинилася у стані дефолту

Read Next

Контрольний матч “Динамо” з “Антверпеном”: відеотрансляція гри

Most Popular