Путін заслав пропагандистів готувати “референдуми” на захоплених територіях – ISW

Члени партії “Єдина Росія” диктатора Володимира Путіна вирушили на тимчасово захоплені окупантами українські території з метою підготовки так званих референдумів для подальшої анексії.

Їх відправили в Україну просувати організацію під назвою “Ми разом з Росією”, яка, імовірно, створена для фальсифікації “референдумів”, повідомляє американський Інститут дослідження війни (ISW).

“ISW не може гідно оцінити, яка зі сторін несе відповідальність за знищення українських військовополонених в окупованій Оленівці Донецької області, проте наявні докази відповідають твердженням України більше, ніж росіян. ISW не може впевнено оцінити характер події або відповідальність за неї. Ми оновимо нашу оцінку, коли буде доступна додаткова інформація”, відзначають експерти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни можуть готувати новий наступ у напрямку Харкова аналітики ISW

Ключові висновки аналітиків інституту:

сухопутні бої тривали північніше Харкова;

російські війська здійснили обмежений наземний штурм Херсонської області та продовжили ведення бойових дій без створення ударних угруповань на окупованих рубежах;

член “Єдиної Росії” Олег Мельниченко 29 липня відкрив “гуманітарний офіс” у Токмаку Запорізької області;

можливість українського контрнаступу на тимчасово захоплений Херсон може перешкодити спробам росіян підготуватися до “референдумів” і змусити херсонців зареєструватися за російськими паспортами.

На захоплених територіях Харківської області окупанти скоро почнуть роздавати російські паспорти. Там почали приймати для цього відповідні документи. Російські паспорти вже видають на окупованій частині Херсонської та Запорізької областей.

Російська Федерація, найімовірніше, спробує незаконно приєднати захоплені території Херсонської, Запорізької, Донецької й Луганської областей України вже на початку осені. 11 вересня у Росії відбудуться вибори. Тоді ж, імовірно, російські агресори намагатимуться провести фейковий “референдум” про незаконну анексію українських територій.

Read Previous

Смертельна негода в Ірані уже забрала понад півсотні життів

Read Next

Поразка без шансів: відеоогляд матчу “Евертон” – “Динамо”

Most Popular