Бажав смерті українським воїнам і пив за здоров’я Путіна: за депутата-колаборанта внесли заставу

За депутата Черкаської міської ради та помічника чинного народного депутата з ОПЗЖ Олександра Замирайла внесли 208 тисяч гривень застави.

Напередодні його було затримано Службою безпеки України за підозрою у колаборантській діяльності. Про це у четвер повідомило видання “18000” з посиланням на власні джерела.

Поки що Замирайло він перебуває у Черкаському СІЗО. Перед цим депутату обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю застави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутат від ОПЗЖ відмовився говорити українською – втрутилися силовики

Слідство надало докази у вигляді задокументованих розмов Замирайла, де він бажає смерті українським воїнам, а також перемоги російському диктатору Володимиру Путіну, та п’є разом з дружиною за його здоров’я.

Слідчі СБУ повідомили обом пропагандистам про підозру.

Сам Замирайло в суді факт розмов не спростовував. Однак акцентував на тому, що вони нібито були “приватними”, а публічно він виключно за Україну та її суверенітет.

3 серпня СБУ затримали помічника нардепа, який хотів стати гауляйтером у випадку російської окупації Черкащини. Разом зі спільницею вони проводили пропагандистську діяльність на користь агресорів, а також активно залучали до вже забороненої в Україні партії ОПЗЖ нових людей.

Зрадники розповсюджували ідеї про те, що війна в Україні є “громадянським конфліктом”, Росія не завдавала авіаударів у мирних містах, окупанти не чинили воєнних злочинів, а обмін українських військовополонених, у тому числі з лав полку “Азов”, був неправильним кроком.

Read Previous

Вибухи біля Запоріжжя: кілька ракет “лягли” біля обласного центра

Read Next

Японія порадує Україну новою партією безпілотників

Most Popular