Вище командування РФ може постати перед “важким вибором” – ISW

У разі продовження Україною контрнаступу на Харківщині й сильного натиску на місто Ізюм росіяни постануть перед “важким вибором”.

Їм, ймовірно, доведеться або відійти зі своїх західних позицій навколо Ізюма, або використати більше особового складу та техніки. Про це повідомив американський Інститут вивчення війни (ISW) за підсумками 4 серпня.

“Серйозність дилеми, що стоїть перед російським вищим командуванням, ймовірно, залежить від здатності України проводити масштабні контрнаступні операції одночасно на кількох напрямках. Російським військам (якщо ЗСУ натиснуть на Ізюм. Gazeta.ua), ймовірно, доведеться вирішити або відмовитися від своїх західних позицій навколо Ізюму на користь захисту своїх наземних комунікацій (GLOC) далі на північ і схід, або виділити більше особового складу та техніки, щоб спробувати утримати нинішню лінію фронту”, написали аналітики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Ізюмі окупанти атакували гору, де люди дзвонили рідним. Багато вбитих ЗМІ

Ключові висновки ISW:

1. Росіяни спробували просунутися на північний захід від Ізюма і продовжували наземні атаки на північний схід та південь від Бахмута Донецької області. Також продовжували спроби наступу на Піски і провели обмежену наземну атаку на південний захід від Донецька.

2. Україна, ймовірно, перехоплює стратегічну ініціативу та змушує Росію перерозподіляти сили та змінювати пріоритети зусиль у відповідь на українські контрнаступальні операції.

3. Російські війська продовжували перекидання техніки та особового складу на північний схід Херсонської та заходу Запорізької областей.

4. ЗСУ провели серію локальних контратак між Ізюмом та Слов’янськом та відбили позиції у низці населених пунктів.

ISW додає карти бойових дій:

Російські окупанти заблокували Ізюм на початку березня. Почали його обстрілювати з артилерії та бомбардувати. Зруйнували більш як 80% усіх будинків. 1 квітня росіяни встановили контроль над Ізюмом.

Допоміг окупантам увійти до Ізюма депутат від вже забороненої партії ОПЗЖ Анатолій Фомичевський. Він показав ворогу “незахищену дорогу” в місто.

На Харківщині тривають бойові дії. Воїни Збройних сил України успішно контратакують окупантів. Ті ж намагаються не дати ЗСУ вийти до держкордону.

На Ізюмському напрямку противник намагається встановити контроль над селищем Богородичне та готує наступ на Слов’янськ. Наші захисники протидіють ворогу, завдаючи йому відчутних втрат. У районі Ізюма нашими військовими знищений черговий російський вертоліт Ка-52.

Read Previous

ЕКСКЛЮЗИВ 24 КАНАЛУ! окупанти зняли провальний пропагандистський сюжет

Read Next

Гороскоп на 5 серпня: хто відчує себе справжнім щасливчиком

Most Popular