Шукати зброю та вибухівку прикордонниці допомагає подруга-Луна: показали фото

Прикордонниця Валентина Замараєва з напарницею та вірною подругою німецькою вівчаркою Луною опанувала курс з пошуку зброї та вибухових речовин.

Зазвичай кінологію асоціюють з чоловічою справою. Однак, попри гендерні забобони, сьогодні жінки на рівні з чоловіками стоять на варті нашої безпеки та охороняють державний кордон у парі з чотирилапими напарниками. Про чарівних захисниць кордону розповіли в пресслужбі Держприкордонслужби.

“Для мене кінологія стала справою мого життя. Хоча вважають, що це не жіноча справа, але я дуже люблю собак і не уявляю себе в іншій професії”, – ділиться кінологиня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прикордонники показали “грозу” контрабандистів

Бути кінологом це бути сміливим, цілеспрямованим, наполегливим та фізично підготовленим, а головне у цій справі це любов до тварин.

Кінологія це важка та відповідальна справа. У роботі з собаками потрібно бути лідером. І прикордонниця на своєму прикладі доводить, що ця справа їй під силу.

Аа ще – Валентина знайшла вірного та надійного друга. І це безцінний подарунок у житті.

Пес Віскі допомагає українським прикордонникам шукати вибухівку. Хвостатий помічник володіє “потужною зброєю” – унікальним нюхом.

Зазначається, пошук вибухівки одна з найскладніших і ризикових задач для собак. Чотирилапі мають дотримуватися дисципліни. Виявивши небезпечну знахідку, не брати її в зуби, не рухати лапою та не гавкати.

Read Previous

“Хочуть літати на F-35 та F-22” – про що мріють українські “привиди”

Read Next

У МОЗ пояснили, як захиститися при радіаційній аварії: інструкція

Most Popular